Heemskerks pleeggezin ontvangt zwembad vol aan gelukwensen

Foto: NH Nieuws / Dennis Mantz

Het overtreft iedere verwachting van pleegvader Bert Jacobsz. Zijn oproep om zijn gehandicapte pleegkinderen, Sepp en Francesco, verjaardagskaarten te sturen leverde meer dan 2.000 kaarten en cadeaus op. “Ze zwemmen nu in liefde.”

(Bron: NH Nieuws / Dennis Mantz)

Jacobsz’ oproep op Facebook kende een verdrietige aanleiding. De biologische moeder van de jongens belde vorige week hun verjaardag af. Het verzoek om de jongens een kaartje te sturen ging viraal op social media, en de mensen voegden daad bij het woord.

“Dit is onwerkelijk zo lief”, vertelt Jacobsz tegen NH Nieuws, terwijl de gebroeders baden in een zwembad vol gelukswensen. “Ze hebben allebei een progressieve ziekte: wie weet hoe lang ze nog op aarde kunnen zijn. Daarom wilde ik ze een onvergetelijke verjaardag bezorgen en dat is nu gelukt”, aldus Jacobsz.

Samen met zijn partner Mike zorgt de Heemskerker al 12 jaar voor de meervoudig gehandicapte jongens.

Woorden schieten Jacobsz te kort om iedereen te bedanken. “Allemaal lieve wensen voor hun verjaardag. Lieve wensen voor mij en Mike, ja dit is echt superlief. Als je zo in een denken van liefde wordt gehuld, ja dan is het meer dan geslaagd. Dit vergeten we nooit meer”, aldus de pleegvader.

Voor het slotwoord pakken de broers de microfoon van NH: “Hartelijk bedankt. We houden van jullie.”

Klik HIER voor de reportage van mediapartner NH Nieuws

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen