‘Raj aan Zee’ festivalweek met film, theater en muziek

Foto: Raj aan Zee

Deze zomer wordt voor het eerste een mini film-, theater- en muziekfestival georganiseerd in Wijk aan Zee.

‘Raj aan Zee’ biedt van 6 tot 12 augustus een verrassend programma met documentaires, speelfilms, theater Extravaganza en een ‘laid-back’ afsluiting met Muziek (Blues, BBQ & Brews).

Film, theater en muziek in ruimste zin van het woord
‘Raj aan Zee’ is een idee van een aantal bevlogen mensen met een grote liefde voor film, theater en muziek. Het doel is mensen samen te laten genieten van film, theater en muziek in de ruimste zin van het woord en voor alle leeftijden. Het is cultuur op het scherm of op het podium of gewoon een fijn avondje uit met verrassingen voor alle Wijk aan Zeeërs, jong, oud en de tijdelijke bewoners uit binnen- of buitenland. Ook de locatie is bijzonder, de voorstellingen vinden plaats in een Raj-Paleis op het Julianaplein in Wijk aan Zee. Een Raj Paleis is een mengeling van een Indische tent voor trouwerijen en een Nederlandse spiegeltent die plaats biedt aan 50 tot maximaal 95 bezoekers. Voor prijzen en (passe-partout en losse) tickets kunt u op de site terecht: raj-on-tour.avayo.nlCoproductie Raj On Tour en Be My Guest
Raj aan Zee is een coproductie van Raj On Tour en Be My Guest. Met medewerking van Pantheon Drukkers, Roetz, Cultureel Dorp, Dreams within Dreams, Nikitis, SaWaZ, De TIP, Smaakmarkt, Fossen Events, Audiomaniacs, Lokaal (Dutch Beer Bar), de strandexploitanten en de gemeente Beverwijk.

Programma

6 augustus VIPavond

 • Het programma start op maandag 6 augustus om 17.00 uur met een VIP avond voor iedereen ofwel een ‘Raj aan Zee’-avond met een welkomstdrankje, een fijn muziekje en VJ Eddy Del Tigre. Ook zien we een aantal filmtrailers op deze avond. Toegang gratis!

7 augustus Filmavond

 • Om 18.00 uur start een jeugdfilm van groep 8 van basisschool De Vrijheit met de musical, gebaseerd op oude musicals over Wijk aan Zee; het badhotel en stropers en vissers, en dat alles in een nieuw jasje. Toegang: 2,50 euro.
 • Om 21.00 kunt u drie korte lokale documentaires bekijken: Cinema Cultural Village, 10.000 km of culture, gemaakt door jongeren uit Wijk aan Zee, met en over jongeren uit alle Culturele Dorpen van Europa. Vervolgens een weergave van de Europa Ludens Music Tour. Deze Road Movie is onderdeel van het veel grotere Europa Ludens project van Cultureel Dorp. Bas en Elmar, 2 jazzmuzikanten, gaan op reis naar alle Culturele Dorpen van Europa. Als laatste de première van de documentaire Mussen, over beeldhouwster Sjanneke van Herpen, gemaakt door Jan van der Land en Olga Veira. In deze documentaire volgen we Sjanneke tijdens het maken van het beeld Mussen voor de gemeente Beverwijk. Toegang 5 euro. 

8 augustus Karaoke en Cinema Roetz

 • Om 18.00 uur start jeugdkaraoke: zing je eigen lied, wil je ook meezingen kom dan op tijd. Meedoen kost maar 2,50 euro.
 • Om 21.00 uur start Cinema Roetz. Charlie Chaplin met een inleiding door Jacky de Vries. De Vrijstaat Roetz is een lokaal platform in de IJmond dat uitgaat van de kracht van de lokale gemeenschap. Roetz is uitgever van Roetz Magazine, boeken, cd’s. Het is een open podium voor opinie, poëzie en proza. Roetz maakt geen onderscheid, kent geen grenzen, doorbreekt muren en verbindt waar nodig. Net als Charlie Chaplin… Toegang: 5 euro.

9 augustus Filmavond

 • Om 18.00 start een jeugdfilm; Mijn naam is Courgette. Toegang 2,50 euro. Na de plotselinge dood van zijn moeder wordt Courgette opgevangen door politieman Raymond. Raymond brengt hem naar zijn nieuwe huis. Bijzondere animatiefilm.
 • Om 21.00 Cinema Dreams within Dreams. Verrassingsfilm, een sneak preview brengt spanning met zich mee, niemand in het publiek weet wat er gaat komen. Hints worden weggegeven..raad je de film?! Dan krijg je een leuke verrassing. Bienvenido! Toegang: 5 euro.

10 augustus Do-a-long movie

 • Vrijdag 10 augustus vanaf 21.30 uur: na de Smaakmarkt de do-a-long movie Hedwig and the Angry Inch waarbij voor het publiek een actieve rol is weggelegd. U krijgt een goodiebag en de souffleur geeft aanwijzingen tijdens deze interactie tussen publiek en film. Hedwig is een film in de lijn van Ziggy Stardust, de Rocky Horror Picture Show en Priscilla, Queen of the Desert.
 • Voorafgaande is er een FilmQuiz. Toegang 7,50 euro.

11 augustus ExtraVaganza

 • Vanaf 19.00 uur ExtraVanganza, een avondvullend programma met muziek, theater, dans, comedy en andere podiumkunsten & vermaak en zelfs burlesque optredens. De nachtclubeigenaar/host/VJ/zanger presenteert onder andere Burlesque van Flora Gattina & Dark Salty Coco, muziek van croonerette Marcia & Her Wild Romance, Volkshelden Jina & Frans komen met de vrolijke accordeon en banjo hun liedjes zingen. Fairy Beware-ie Chérie heet je welkom in haar Candyshop en speelt daar een zenuwslopend en suikerspiegel verhogend spel. En als klapstuk de snoeihete jazz van Soulville met een speciale mystery guest.Er zijn maar vijftig kaartjes beschikbaar. Toegang 19,50 euro. Er is ook een ‘ExtraVaganza PrimaDeLuxe’ kaartje te koop voor 37,50 euro, dit is inclusief een heerlijke fles bubbels en een schaal oogverblindende pikante hapjes.

12 augustus Brews, Blues en BBQ 

Robbert Fossen Trio
 • Vanaf 16.00 uur wordt de festivalweek afgesloten met een namiddagprogramma Brews, Blues & BBQ. Lokaal gebrouwen bieren, vette blues & smoking BBQ. Onder andere met optredens van het Robbert Fossen Trio, zangeres Danni Lee, The Men Unplugged en de blueslegende La Mar Chase.
 • En dan niet te vergeten het belangrijkste Nederlands en Belgisch gebrouwen bieren ofwel “Brews” o.a. de Mooie Nel IPA en natuurlijk De Koninck. Toegang: 15 euro inclusief een gratis muntje (tbv een drankje).

Kijk voor het volledige programma op: www.facebook.nl/raj.on.tour en www.bemyguest.menu

Reacties