Deelnemers Strandzesdaagse aangekomen in IJmuiden

Foto: NH Nieuws

Woensdag lukte het nog net om meer dan dertig kilometer te wandelen over het strand. De komende dagen wordt dat vanwege de voorspelde temperaturen te gortig.

(bron: NH Nieuws)

Dat is de inschatting van de organisatie van de Strandzesdaagse. Daarom is niet alleen de etappe van donderdag, maar ook die van vrijdag drastisch ingekort.

De route van vandaag voerde vanuit Noordwijk via Zandvoort en Bloemendaal naar IJmuiden. Warm was het zeker, maar omdat de zon een groot deel van de dag verborgen bleef achter een laag bewolking, hebben de circa achthonderd deelnemers de etappe relatief eenvoudig voltooid.

Veel drinken, regelmatig pauzeren en hoofd bedekken
Bovendien werden de gegeven adviezen – veel water drinken, regelmatig pauzeren en het hoofd bedekken – door de meeste wandelaars opgevolgd. Toch verwacht de organisatie dat die adviezen door de oplopende temperatuur voor de komende dagen ontoereikend zijn en neemt daarom maatregelen. Eerder werd al bekend dat de route van morgen is ingekort, nu is ook het besluit genomen om de etappe van vrijdag aan te passen.

Ingekort
Woody van Loo woensdag tegen mediapartner NH Nieuws: “Vandaag was de voorspelling 27, 28 graden. En het wolkendek heeft het nog een stukje koeler gemaakt. Morgen is er volop zon en oostelijke wind. De temperatuur gaat boven de dertig graden en dan korten wij de tocht in met tien kilometer. Van Wijk aan Zee wandelen we tot aan Egmond.” En ook vrijdag hoeven de deelnemers minder kilometers in de hete zon door het mulle zand te trekken.

Van woensdag op donderdag hebben de deelnemers geslapen op de velden van voetbalvereniging SVIJ in IJmuiden. donderdagochtend om zeven uur beginnen de eerste 240 wandelaars aan de etappe richting Egmond.

Klik HIER voor het filmverslag van mediapartner NH Nieuws

Reacties