Kijken naar de ‘heilige koe’ en rijden op de wilde stier

Foto: Wim Meijer Fotografie

De laatste dag van Feestweek Beverwijk stond gisteren helemaal in het teken van ‘Truckers’. Met tientallen indrukwekkende trucks, opgesteld op De Halve Maan en het Stationsplein, presenteerde de transportwereld zich aan het Beverwijkse publiek.

Iedere Beverwijker die ook maar ‘iets’ heeft met trucks was gisteren te vinden op het terrein tegenover het Stadhuis om de trucks te bewonderen en om te praten met de truckers om zo meer te weten te komen over de voertuigen. En daar bleef het niet bij, want iedereen die het op zijn Bucket List had staan om ooit een keer in een truck te zitten kreeg nu de kans.Vooral veel kinderen waren deze dag terug te vinden achter het stuur van een van de veilig geparkeerde wegreuzen. En er was meer voor de kinderen. Terwijl de vaders vaak verwikkeld waren in technische gesprekken met de chauffeurs, ging de jeugd ‘los’ op de mechanische stier, het speelhuis, met de elektronisch bestuurbare auto’s of met de ‘Kop van Jut’.Bij al die gemoedelijke sfeer mocht uiteraard ook de muziek niet ontbreken. Die was in handen van een trio dat, ‘gewapend’ met bas, gitaal en accordeon, op wisselende plekken tussen de opgestelde trucks wisselend Zuid-Amerikaanse, Nederlandstalige en countrymuziek speelde.

De Transportdag en de aansluitende barbecue bij Brafoer, onder (bege)leiding van de bekende chef Julius Jaspers, vormden de laatste officiële onderdelen van de Beverwijkse Feestweek. Dat wordt vanaf nu dus weer aftellen naar 2019: nog 360 nachtjes slapen!

Hieronder een uitgebreide foto-impressie van de Transportdag 2018

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen