Badeendjesrace in Beverwijkse Stationsvijver: eindelijk mogen ze toch gaan zwemmen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Morgen, zaterdag 1 september, duiken eindelijk de 1500 badeendjes de Beverwijkse Stationsvijver in. Noem het maar een laat slotstuk van de Beverwijkse Feestweek

Op de laatste dag van de Beverwijkse Feestweek zou eigenlijk de badeendjesrace als plaatsvinden. Maar helaas, vanwege de droogte kon de badeendjesrace niet doorgaan. Hoe anders is de situatie nu. Inmiddels heeft ’t weer ‘ouderwets’ geregend, en heeft de gemeente toestemming gegeven de race morgen alsnog te laten plaatsvinden.

Om 14.30 uur zullen de 1500 badeendjes in het water van de Stationsvijver worden losgelaten, waar ze met waterjets zullen worden rondgestuwd door de brandweer Beverwijk.

De badeendjesrace is een initiatief van de Rotaryclub Beverwijk die als doel had om met de verkoop van de loten ruim € 5.000,- in te zamelen voor de Stichting In Het Zadel. Deze stichting verzorgt samen met de Manege de Schimmelkroft uit Heemskerk paardrijlessen voor inwoners van Heliomare en Harteheem.

De eerder verkochte loten zijn nog steeds geldig, maar voorafgaand aan de race zijn er bij de Stationsvijver ook nog loten voor € 2,50 per stuk verkrijgbaar. De eendjes die als eerste over de streep komen, winnen een leuke prijs. De hoofdprijs is een kinderfiets t.w.v. € 350,- van Bruut Bikes uit Wijk aan Zee. Vele middenstanders uit Beverwijk leveren andere leuke prijzen voor de snelste badeendjes. Ook zijn er 20 sponsoren uit het Beverwijkse bedrijfsleven. Prijsuitreiking en cheque overhandiging zal rond 15.30 uur plaatsvinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen