McDonald’s Beverwijk komt in actie voor Gouden Dagen!

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op vrijdag 5 oktober kruipt het comité van Gouden dagen, samen met een heleboel VIPS  uit de IJmond, achter de counter en in de keuken van McDonalds Beverwijk.

Onder leiding van ervaren medewerkers gaan ze van 12.00 tot 13.00 uur keihard werken om zoveel mogelijk producten te maken en te verkopen. Gelijktijdig is ook Ronald McDonald aanwezig om de gasten te vermaken en te verbazen met zijn goocheltrucs.

Foundersday in de geest van Ray Kroc
Gouden Dagen is dit jaar door McDonalds Beverwijk gekozen als het goede doel in het kader van de jaarlijkse Foundersday, de dag waarop de oprichter van McDonalds Ray Kroc wordt herdacht. Ray Kroc had de filosofie dat je als onderneming ook iets moet betekenen voor de omgeving waarin je werkt. Een principe dat door McDonald’s Beverwijk op lokaal niveau wordt doorgezet.

Ray Kroc

Na al een hele reeks goede doelen in voorgaande jaren, zoals Reddingsbrigade Wijk aan Zee, Vrienden van het Rode Kruis Ziekenhuis, Moeders van de Broekpolder, Dierenambulance Kennemerland en het Centrum voor de Kunsten, is dit jaar de keuze gevallen op Gouden Dagen Beverwijk.

Stichting Gouden Dagen
Van ouderen wordt verwacht dat zij steeds langer zelfstandig thuis blijven wonen. Helaas raken velen daardoor geïsoleerd. Partner, familie en vrienden vallen weg en kinderen wonen vaak niet in de buurt. Als ook het lijf niet meer meewerkt, wordt erop uit trekken steeds moeilijker.

Juist voor die ouderen maakt Gouden Dagen zich hard. Samen ergens iets ondernemen is zoveel meer dan alleen samen zijn. Het is samen iets doen, een praatje maken, even weg zijn van huis, bijvoorbeeld naar het strand, een restaurant of, zoals in juni afgelopen jaar, toen Gouden Dagen met zes deelnemers aanwezig was op het Circuit van Zandvoort voor deelname aan de Nationale Scootmobielrace.Gouden Dagen is hét goede doel voor kwetsbare ouderen, een nationale organisatie die ook in Beverwijk actief is. In Beverwijk heeft Gouden Dagen vrijwilligers die deze ouderen opzoeken en hen weer onder de mensen brengen. Door middel van veel gezellige, leuke en memorabele ontmoetingsmomenten. Niet eenmalig maar structureel, het hele jaar door. Hiervoor zijn financiële middelen nodig, veelal afkomstig van donateurs en met acties zoals deze in het kader van de McDonalds Foundersday.

Ronald McDonald ook aanwezig tijdens de ‘Gouden Dagen lunch’ op vrijdag 5 oktober.

De actie voor Stichting Gouden Dagen houdt in dat medewerkers van de stichting, samen met een aantal VIPS uit en IJmond en met Ronald McDonald proberen om tussen 12.00 uur en 13.00 uur een zo groot mogelijke omzet te draaien in het McDonalds restaurant aan de Parallelweg. De complete omzet van dat uur komt ten goede aan Gouden Dagen Beverwijk, die van dat geld in de nabije toekomst een mooi cultureel evenement willen gaan organiseren voor ouderen uit Beverwijk.

Bij deze dus heel nadrukkelijk: Hartelijk welkom bij McDonalds voor een stevige lunch op vrijdag 5 oktober 2018 tussen 12.00 uur en 13.00 uur.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen