Museum Kennemerland vrij toegankelijk tijdens Open Monumentendagen 2018

Foto: Wim Meijer Fotografie

Tijdens het open monumentenweekend zijn er in Nederland in totaal zo’n vierduizend monumenten en musea gratis te bezoeken. Ook Museum Kennemerland is op 8 en 9 september in dit kader geopend.

Het thema van de monumentendagen is ‘In Europa’. Het accent ligt dit jaar op wat Nederland bindt met Europa, met aandacht voor internationale architectuurstromingen.

Jacob London
Museum Kennemerland is gevestigd in het in 1908 gebouwde gemeentehuis van Wijk aan Zee en Duin aan het Westerhoutplein in Beverwijk van de architect Jacob London.
Jacob London (1872-1953) was een bekende Haarlemse architect, die in en rond Haarlem en Hilversum zijn sporen heeft nagelaten. Hij heeft veel gereisd en greep graag terug op typische Europese bouwstijlen uit het verleden. Hij won meerdere prijzen met zijn smaakvolle ontwerpen. Hij begon met het ontwerpen van winkel en bedrijfspanden, maar werd al snel een veel gevraagd architect voor monumentale gebouwen. Zo heeft hij verschillende buitenplaatsen en villa’s ontworpen.Oude Raadhuis
Het oude raadshuis (1908) is van buiten vrijwel in originele staat. Doordat London teruggreep op het zeventiende-eeuwse Hollands Classicisme ziet het Rijksmonument er veel ouder uit dan het is. In het statige symmetrische pand zijn nog veel originele details te vinden. Zo zijn de vestibule en de centrale hal nog intact.

Staal in de IJmond
Tijdens de Open Monumentendagen krijgen de bezoekers uiteraard uitleg over het gebouw en de architect. Daarnaast krijgen zij ook de kans om het museum te bezoeken. De vaste collectie toont de ontwikkeling van Kennemerland van de prehistorie tot nu. De wisseltentoonstelling ‘Staal in de IJmond’ toont de invloed van de komst van de Hoogovens op de woningbouw en ondernemerschap.

  • Openingstijden: zaterdag 8 september van 10.00 – 17.00 uur en zondag 9 september van 14.00 – 17.00 uur.
  • Adres: Noorderwijkweg 2a, Beverwijk (hoek Westerhoutplein)
  • Meer informatie: Kijk voor het laatste nieuws en activiteiten rondom het museum op  www.museumkennemerland.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen