Geslaagde jeugdactiviteiten bij Muziekfort tijdens Open Monumentendag

Foto: SWB

Tijdens het afgelopen Monumentenweekend hebben Muziekfort, De Vuurlinie en Nul251, het jongerenwerk van Stichting Welzijn Beverwijk, gezamenlijk activiteiten georganiseerd voor de jeugd.

Op zondag 9 september konden kinderen en tieners in het fort deelnemen aan een piratenspeurtocht of lasergamen. Wethouder Niele was aanwezig om de piratenvlag te hijsen en daarmee de start van de jeugdactiviteiten in te luiden.“We waren erg blij dat het zo’n mooi weer was,” zegt Tineke Hopman, één van de jeugdwerkers van Stichting Welzijn Beverwijk. “Dat was erg fijn, want daardoor konden we de piratenspeurtocht grotendeels buiten doen, al hadden we in de voorbereiding natuurlijk wel rekening gehouden met slecht weer”. “Dat is ook het voordeel van zo’n groot fort,” vult Simone Groeneveld van Stichting Fortpop Beverwijk haar aan. “Ruimte genoeg om dergelijke activiteiten te organiseren, ook als het onverhoopt slecht weer is”.

Ouders en jeugd waren zeer te spreken over de activiteiten bij het Muziekfort. Eén van de deelneemsters verzuchte zelfs dat dit de leukste speurtocht was die ze ooit had gedaan. “Het is altijd leuk om te horen dat zo’n activiteit door de kinderen zelf zo gewaardeerd wordt”, aldus Tineke.

Tineke en Simone zijn ook erg tevreden over de samenwerking tussen Stichting Welzijn Beverwijk en Stichting Fortpop Beverwijk. Zeker voor herhaling vatbaar.

Reacties

article
47990
Geslaagde jeugdactiviteiten bij Muziekfort tijdens Open Monumentendag
Tijdens het afgelopen Monumentenweekend hebben Muziekfort, De Vuurlinie en Nul251, het jongerenwerk van Stichting Welzijn
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20180911/geslaagde-jeugdactiviteiten-muziekfort-tijdens-open-monumentendag/
2018-09-11T18:39:35+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/09/11183744/Piratendag-9-september-2018-2.jpg
muziekfort, Open Monumentendag
Algemeen, Cultuur, Jeugd