MAX start nieuwe squashseizoen met hoge ambities

Foto: Pixabay

Op woensdag 17 oktober gaat voor DKTP-it/MAX H1 de nieuwe squashcompetitie van start tegen regerend landskampioen Coulisse/Twente H1.

Voor het team van teammanager Rick Luttikhuizen is het ‘t derde achtereenvolgende seizoen in de eredivisie. In de voorgaande twee seizoenen werd respectievelijk een 6e en 5e plaats behaald, maar nu is de lat beduidend hoger gelegd en mikt het team op een eindklassering binnen de top-4.

Dit zou, met de nieuwe hoofdsponsor DKTP-it tot de mogelijkheden moeten behoren. Behalve het ICT-bedrijf als hoofdsponsor heeft MAX tevens een groot aantal subsponsors die met elkaar zorgen voor het benodigde budget om in met name de heren eredivisie serieus mee te draaien.

Ingevlogen
Om daadwerkelijk kans te maken om in de top-4 mee te draaien heeft het MAX-team de beschikking over een aantal (buitenlandse) wereldtoppers. Dit is nodig, aangezien de Nederlandse eredivisie een van de sterkste squashcompetities van de wereld is. De squashprofessionals van MAX worden per wedstrijd ingevlogen vanuit Duitsland, Frankrijk, Spanje of Engeland.

Vaste waarden in het team zijn met name de Duitser Jens Schoor (nummer 3 van Duitsland) en de Spanjaard Iker Pajares (nummer 58 van de wereld). Daarnaast beschikt MAX over Gregoire March (uit Frankrijk, nummer 27 van de wereld), Joshua Masters (uit Engeland, nummer 53 van de wereld) en Carsten Schoor (uit Duitsland, nummer 5 van Duitsland)

Roberto Kalshoven
Deze buitenlandse toppers worden vanuit MAX aangevuld met clubspeler Roberto Kalshoven (uit Castricum) die al jaren voor de Beverwijkse club speelt. Kalshoven zal ook veel wedstrijden gaan spelen dit seizoen. Tot slot komen tweede teamspelers Roel Zwagerman (Beverwijk), Mitchel Kries (Beverwijk) en Seth v.d. Dussen (Heiloo) ook in aanmerking om een aantal wedstrijden te spelen.

De eerste wedstrijd van DKTP-it/MAX H1 wordt op woensdag 17 oktober gespeeld tegen regerend landskampioen Coulisse/Twente H1. Deze thuiswedstrijd start om 19.30u en wordt dus gelijk een mooie meting hoe het team ervoor staat.

DKTP-it/MAX Dames 1 terug op hoogste niveau
De dames van MAX hebben in het verleden al vaker in de eredivisie gespeeld en werden zelfs al een keer landskampioen (seizoen 2014/2015). Na een seizoen te hebben gespeeld in de eerste divisie (waar het team met overmacht kampioen werd) is het team weer terug op het hoogste niveau.

De teamsamenstelling is al jaren ongeveer hetzelfde en bestaat uit allemaal clubspeelsters die in de top van Nederland meedraaien. Teamcaptain Karin Geertsma (uit Wormer, nummer 22 van Nederland) kan beschikken over Sharona Teeling (uit Zaandam, nummer 20 van Nederland), Danielle Rossmeissl (uit Bloemendaal, nummer 27 van Nederland), Joy Half (uit Beverwijk, nummer 43 van Nederland), Miantha Kries (uit Beverwijk, nummer 51 van Nederland), Paula de Haas (uit Assendelft, nummer 93 van Nederland) en Linsey Soepboer (uit Beverwijk, nummer 285 van Nederland).

Ook top-4 als doelstelling
De Nederlandse eredivisie voor dames is in afgelopen jaren steeds sterker geworden, waardoor het halen van de top 4 ook hier een reële doelstelling is. De eerste (thuis)wedstrijd is op vrijdag 5 oktober en start om 20.00u. DKTP-it/MAX D1 speelt dan tegen Squash Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen