Geslaagde groepsexpositie ‘Under the smoke of Hoochoven’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Bijzondere groepsexpositie van stichting Kunst & Cultuur Beverwijk in teken van Honderd jaar Tata en passend bij Week van de Industriecultuur.

Het afgelopen weekend kon men in het MEBA-pand in Velsen-Noord genieten van de groepsexpositie ‘Under the smoke of Hoochoven’ van stichting Kunst & Cultuur Beverwijk.

Eenakter ‘Fanfare De Vriendschap’

Maar liefst 40 kunstenaars uit Beverwijk, Velsen-Noord en Wijk aan Zee verleenden hun medewerking. In het industriële pand aan het Noordzeekanaal werden ruim 50 kunstwerken gedurende het hele weekend tentoongesteld.Onder de kunstenaars veel trouwe ‘oud-gedienden’, zoals Paula Limmen, Jan Croese, Annette Koek en Peter Schelvis. Of beeldend kunstenaar Ginny Bartholomée die nota bene een eenakter schreef, Fanfare De Vriendschap, die zondagmiddag in de expositieruimte werd gespeeld.Ook waren er een aantal nieuwelingen, zoals Maud van Gool die samen met haar leerlingen van groep 7 van ’t Kraaienest posters exposeerde met een Tata Steel-alfabet. Of Wim Aardenburg en Mike Schouten, resp. architect en uitvinder, oprichters van de Broedmachine.

Hieronder een foto-impressie van de expositie: 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen