Succesvolle jubileumveiling SIG; Opbrengst 1650 euro voor Kinderen van de Voedselbank

Foto: SIG

De jubileumveiling van de SIG, organisatie voor ondersteuning van mensen met een beperking in Midden- en Zuid-Kennemerland, heeft gisteren, woensdag 24 augustus, circa € 1650 opgeleverd.

De opbrengst gaat naar de stichting Kinderen van de Voedselbank, het jubileumdoel van de SIG, die in 2019 vijftig jaar bestaat.

Tijdens de geanimeerde veiling op het bestuursbureau van de SIG in Beverwijk werden door SIG-directeur Jan Kroft als ad hoc veilingmeester 42 uiteenlopende en stuk voor stuk unieke, ambachtelijke producten van cliënten van de dagbesteding van de SIG per opbod verkocht. Van schilderijen en keramiek tot textiel en glas in lood. De dienstverlenende dagbestedingslocaties van de SIG hadden waardebonnen ingebracht, waarop de circa 75 aanwezigen konden bieden.

Jubileummarkt
Parallel aan de jubileumveiling hield dagcentrum Wisselwerk van de SIG  gisteren een jubileummarkt. De vele tientallen bezoekers van het dagcentrum aan de Schans in Beverwijk kregen rondleidingen en demonstraties op alle ambachtelijke ateliers en in cadeauwinkel De Schans op de begane grond. Er konden volop producten worden gekocht, waarvan de opbrengst, net als die van de jubileumveiling, bestemd is voor de stichting Kinderen van de Voedselbank. De opbrengst hiervan is nog niet bekend. In Buurtwinkel de Schans, aan de overkant van dagcentrum Wisselwerk, kregen bezoekers van de jubileummarkt koffie en thee en extra informatie aangeboden.

Reacties