Hij komt, hij komt, alleen… waar, wanneer en hoe laat?

Foto: Wim Meijer Fotografie

Sinterklaas beleeft weer zijn drukste periode van ’t jaar. Morgen zet hij voet aan wal, niet alleen in Zaanstad, waarvan de televisie verslag doen, maar ook in alle IJmondgemeenten

Hieronder een overzicht van de Sinterklaasintochten in de IJmond

Sinterklaasintocht IJmuiden: zaterdag 17 november
De jaarlijkse intocht van Sinterklaas in IJmuiden vindt dit jaar plaats op zaterdag 17 november. Het programma start om 12.00 uur aan de Loswalkade. De Sint arriveert rond 12.20 uur en vertrekt circa 13.00 vanaf daar richting het Kennemerplein. Rond 13.10 uur komt de stoet aan op het Kennemerplein en vervolgt de route om 14.00 uur naar Velserhof.

Rond 15.15 uur komt de stoet aan op Plein 1945. Op Plein 1945 start om 15.00 uur het programma. Einde van de intocht is om 15.45 met een dankwoord van de Sint.

Sinterklaasintocht Castricum: zaterdag 17 november
Op zaterdag 17 november zal de intocht in Castricum weer beginnen met de aankomst van Sinterklaas bij Winkelcentrum Geesterduin (Parkeerplaats Soomerwegh). Dit zal zijn rond de klok van 13.30 uur. Een kwartiertje eerder lopen de Pieten al rond. Vervolgens volgt de traditionele rijtoer door het dorp met aansluitend de feesten in de St. Pancratiuskerk.Avond Sinterklaasintocht Beverwijk: zaterdag 17 november
Op zaterdag 17 november komt Sinterklaas weer op een geweldige manier in Beverwijk aan. In een mooi verlichte haven zal hij rond 17.30 uur door veel kinderen en ouders opgewacht worden. Deze tijd is vroeger dan vorig jaar, omdat hij van de pieten vernomen heeft, dat er veel kleine kinderen niet konden komen, omdat ze al naar bed toe gingen.

Sinterklaasintocht Heemskerk: zondag 18 november 2018
In Heemskerk moeten de kinderen een dagje langer wachten op de Goedheiligman, maar dan krijgen ze ook wel wat: een compleet programma met Pietenfeest, intocht, optocht en defilé. Hieronder het tijdschema:

  • 12.30 uur tot 12.55 uur Pret met Pieten: Gezellig ouderwetse Sinterklaasliedjes zingen met de Zwarte Pietenband
  • 13.00 uur Start ophaaloptocht, rotonde Deutzstraat: Vanaf het Nielenplein gaan we samen met alle Pieten Sinterklaas ophalen!
  • 13.30 uur Intocht Sinterklaas vanaf Marquette: Daverende intocht in Heemskerk
  • ±14.30 uur Welkomstfeest op het Pietenplein: De burgemeester zal de Sint ontvangen op het grote podium
  • ±15.00 uur Defilé voor de kinderen: Groot feest met Sinterklaas en alle Pieten
  • 16.00 uur Einde Sinterklaasfeest: De Sint en al zijn Pieten vertrekken uit Heemskerk

Sinterklaasintocht Uitgeest zondag 18 november
Ook in Uitgeest moeten de kinderen een dagje langer wachten. Maar op zondag 18 november is het weer zover: de intocht van Sinterklaas, mogelijk gemaakt door de Ondernemersvereniging Uitgeest. Rond 13:00 uur meert de boot met de Sint en zijn Pieten aan in de gemeentehaven aan de Meldijk.

Sinterklaas volgt daarna, voorafgegaan door de Uitgeester Harmonie en de ruitervereniging Sterneo, de volgende route: de Meldijk, Langebuurt, Brugmanstraat, Hogeweg en de Kerkbuurt. Bij het Oude Regthuys zal Burgemeester Wendy Verkleij om 13:45 uur de Sint en zijn Pieten welkom heten in Uitgeest. Om 14:15 uur maken Sinterklaas en de Pieten een rit door het dorp.

Sinterklaasintocht Santpoort-Noord: zaterdag 24 november
In Santpoort-Noord niet zozeer een optocht, dan wel een mooi Sinterklaasfeest op zaterdag 24 november. Dan komt Sinterklaas naar Santpoort en gaat er met alle kinderen weer een fantastische middag van maken. De toegang is gratis en iedereen is welkom. De start van de van de optocht is om 14.15 uur vanaf het landje van Scholz(hoek Middenduinerweg/Enschedélaan) richting het Broekbergerplein. Een feestje, dat wordt het! Dit feest is mogelijk gemaakt door de winkeliers-en ondernemersvereniging Puur Santpoort, het Sint comité en heel veel enthousiaste vrijwilligers. Psstt…vanaf 12.00 uur zijn de eerste verkennings pieten al in het winkelgebied.

Reacties