Gezocht: deelnemers en locaties kunstroute en kunstmarkt Bomenbuurt Beverwijk

Foto: Kunstroute Bomenbuurt

Op zondag 12 mei 2019 vindt de 10e editie van de Kunstroute Bomenbuurt in Beverwijk plaats. De organisatie is op zoek naar kunstenaars en locaties.

Tijdens de kunstroute krijgen de bezoekers een zo’n breed mogelijk scala aan kunstuitingen te zien, zoals schilderijen, tekeningen, objecten en sieraden, fotografie, glas, keramiek, sculpturen, beelden van steen of hout.

Het stramien van de kunstroute blijft gehandhaafd, de formule is gewoon goed en werkt! De kunstwerken worden geëxposeerd in de Bomenbuurt op eigen thuislocatie, bij bewoners die hun huis (tuin of garage) hiervoor ter beschikking hebben gesteld of in een openbare gelegenheid (ateliers, kinderboerderij, een school of andere openbare gelegenheid). De kunstenaar zorgt zelf voor het inrichten van de expositie en de presentatie op de locatie. Daarbij zou het natuurlijk ook erg leuk zijn als u iemand in uw omgeving kent die zingt en/of een muziekinstrument bespeelt en dat op 12 mei bij u thuis ten gehore wilt brengen.

Kunstmarkt
In 2019 gaat de organisatie een nieuw item aan de kunstroute toevoegen, nl. een kunstmarkt. Een plek waar geïnteresseerden kunnen deelnemen aan workshops (kortdurend 30 à 45 minuten) en waar kunstenaars zelf een aantal bijzondere technieken demonstreren. De locatie van de kunstmarkt staat in het hart van de kunstroute. Om de kwaliteit van de kunstmarkt te garanderen zal er voor een plaats op de markt, een selectie plaatsvinden. De organisatie behoudt zich het recht voor om ongeacht de volgorde van binnenkomst een selectie te maken uit de aanmeldingen op de volgende punten: verscheidenheid in aanbod van kunst op de markt, kwaliteit van het werk, originaliteit van het werk en de toegepaste kunst.

Inschrijven
Inschrijven voor de kunstroute of de kunstmarkt of het aanbieden van een locatie kan tot 15 januari 2019 via [email protected]. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met  Hannie van Rijn, tel. 06 10491509.

Reacties