NOS meldt: ‘Spelers ODIN’59 gokten op eigen bekerwedstrijd tegen FC Emmen’

Foto: Pixabay

Het lijkt erop dat spelers van ODIN’59 hebben gegokt op hun eigen wedstrijd tegen FC Emmen. Dat meldt de NOS, die zich onder meer op kleedkamerbeelden baseert.

(bron: NH Nieuws)

Het is sporters niet toegestaan om te gokken op hun eigen wedstrijd, omdat dat de kans op matchfixing vergroot.

Het nieuws komt op de dag dat de Heemkerkse club tegen SC Heerenveen speelt in de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi. Dat ODIN’59 die wedstrijd speelt, is te danken aan de stunt van eind oktober, toen de amateurs spectaculair wonnen bij eredivisionist FC Emmen (1-3).

Dat duel krijgt mogelijk een staartje nu er beelden opduiken die na die wedstrijd zijn gemaakt in de kleedkamer. Volgens de NOS lijkt het er eerst op dat er feest wordt gevierd vanwege de zege op Emmen, maar krijgt het verhaal een andere wending als er een aparte opmerking in de kleedruimte is te horen.

Staartje
Leider Frans van der Slikke van het eerste team roept in de richting van keeper Barry van Dijk: “Ik heb een tientje gezet. Van der Slikke lijkt daarna nog een getal te noemen, maar dat is lastig te verstaan.

Dan reageert de keeper met: “Er hebben heel veel jongens geld ingezet”. Vervolgens klinken er een paar tellen wat losse uitroepen. “Ja!”, roept de lange spits Eelke de Graaf. Hij loopt naar het midden van de kleedkamer met een telefoon in z’n hand en valt in de armen van reservekeeper Mike van Vliet. De mannen krijgen gezelschap van ploeggenoten en springen heen en weer.

Gokken niet toegestaan
De teammanager van ODIN’59 geeft in een reactie aan dat de club de tijd wil hebben om de kwestie uit te zoeken, maar dat de club niet op de hoogte was van het inzetten op eigen wedstrijden. De KNVB wijst er op dat het sporters niet is toegestaan om op hun eigen wedstrijden te gokken. Het is nog onduidelijk of de KNVB een onderzoek instelt naar de zaak.

Klik HIER voor de reportage die mediapartner NH Nieuws gisteren maakte over de wedstrijd die ODIN’59 vanavond afwerkt tegen SC Heerenveen.

Reacties