Opnieuw spannende laatste dag Tata Steel Chess

Carlsen 71 zetten strijden voor vol punt tegen Jan-Krzysztof Duda
Foto: Tata Steel

Vorig jaar was de Nederlander Anish Giri al hard op weg om eindelijk Jan Timman op te volgen als winnaar van het (toen nog) Hoogovens Schaaktoernooi. En nu, een jaar later, lijkt opnieuw die kans aanwezig, alhoewel Giri wel de slotdag ingaat met een achterstand van een half punt op de Noorse wereldkampioen.

De beste papieren zijn dus in handen van Magnus Carlsen, die al zesmaal eerder het iconische schaaktoernooi in Wijk aan Zee op zijn naam schreef. Om die ‘beste papieren’ in handen te krijgen had Carlsen echter wel een behoorlijke ‘hobbel’ te nemen in de persoon van de Pool Jan-Krzysztof Duda. Maar liefst 71 zetten had Carlsen nodig om het volle punt mee te nemen naar de slotdag. Op dat moment had Giri al uren eerder genoegen genomen met een remise tegen de Azerbeidzjaan Teimoer Radjabov.

Zondag 27 januari is dus de allesbeslissende dag. In een rechtstreekse partij tegen Magnus Carlson zal Anish Giri moeten proberen om de volle winst te pakken. Als dat lukt dan schrijft hij geschiedenis en komt hij in de boeken naast Jan Timman te staan. Bij remise of verlies gaat Carlsen voor de zevende keer met de eindzege aan de haal.

Reacties

article
52996
Opnieuw spannende laatste dag Tata Steel Chess
Vorig jaar was de Nederlander Anish Giri al hard op weg om eindelijk Jan Timman
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20190127/opnieuw-spannende-laatste-dag-tata-steel-chess/
2019-01-27T00:22:20+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/01/27002038/Round12-4.jpg
Anish Giri, Magnus Carlsen, Tata Steel Chess Tournament
Algemeen, Nieuws, Sport en Gezondheid