Morgen opnieuw sneeuw in het hele land

Foto: Charles Duijff

Net als vorige week krijgen we ook morgen te maken met een sneeuwfront dat over ons land trekt, met als gevolg: verkeersoverlast en minder treinen.

(bron: NH Nieuws)

Vorige week konden we al even kennismaken met Koning Winter, maar volgens Jan Visser, weerman van mediapartner NH Nieuws, komt de winterse neerslag morgen weer vrolijk terug. Het KNMI heeft al code geel afgegeven vanwege de verwachte gladheid.

Vanmorgen was het op veel plekken in de provincie al glibberen en glijden geblazen, en morgen gaat dat waarschijnlijk wéér gebeuren als een winters sneeuwfront over het land trekt. NH-weerman Jan Visser houdt nog een kleine slag om de arm of de ochtendspits hier ook last van gaat ondervinden. De Nederlandse Spoorwegen hebben echter al aangegeven de dienstregeling aan te passen, met als gevolg dat er minder treinen rijden. Diensten die ieder kwartier rijden zullen worden teruggebracht tot eens in het half uur. En ook het vliegverkeer zal weer de nodige hinder ondervinden. De KLM heeft al 20 vluchten vanaf Schiphol geschrapt.

“Het sneeuwfront trekt vanaf Zeeland het land in en in de loop van de ochtend gaat het ook in Noord-Holland sneeuwen”, aldus Visser. Exacte tijdstippen durft Visser hier niet aan te verbinden.

De verwachting is dat er circa 5 centimeter sneeuw gaat vallen. En omdat de zon morgen waarschijnlijk geen kans krijgt is de kans groot dat de sneeuw ook blijft liggen, met onvermijdelijk gladheid als gevolg.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen