Bas de Gaay Fortman wint Tata Steel Torentje Schaaksimultaan

Foto: Charles Duijff

Oud-wereldkampioen schaken Vladimir Kramnik (43) nam het dinsdag 29 januari 2019 op tegen diverse parlementariërs en journalisten in het gebouw van de Tweede Kamer in Den Haag. Dit gebeurde tijdens het Torentje Schaaksimultaan, dat jaarlijks de afsluiting vormt van het Tata Steel Chess Tournament.

Tekst foto’s en film Charles Duijff

De Russische grootmeester Vladimir Kramnik stopt met professioneel schaken. Afgelopen weken nam hij deel aan het Tata Steel Chess Tournament. Dinsdag 29 januari in de namiddag speelde hij in het gebouw van de Tweede Kamer nog de Torentje Schaak simultaan van Tata Steel tegen parlementariërs en journalisten Kramnik was van 2000 tot 2007 wereldkampioen schaken. Hij onttroonde Garry Kasparov in 2000 door hem te verslaan met 8,5 – 6,5. Kramnik verloor geen enkele partij in deze tweekamp. Hij heeft vrijwel alle grote toptoernooien gewonnen, inclusief het Tata Steel Chess Tournament (in 1998). Kramnik: “Ik heb al enkele maanden geleden besloten om mijn carrière als professioneel schaker te beëindigen en nu ik mijn laatste toernooi heb gespeeld, was dit het moment om mijn besluit bekend te maken.”

filmfragment

Onder de spelers evenals vorig jaar Thierry Boudet Hieronder met de gestreepte stropdas Bas de Gaay Fortman. Hij zou uiteindelijk het toernooi gaan winnen…. De heer de Vos uit Amersfoort (hieronder L) won ook zijn partij met Vladimir

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen