NS gaat meer strandtreinen inzetten tussen Haarlem en Zandvoort

Foto: Charles Duijff

De Nederlandse Spoorwegen gaan meer strandtreinen inzetten naar Zandvoort. De bedoeling is dat met ingang van strandseizoen 2020 zes treinen per uur tussen Haarlem en Zandvoort gaan rijden.

De NS heeft deze week meerdere verbeteringen in de dienstregeling voorgesteld bij reizigersorganisaties en regionale overheden. Doel van dit alles is om te komen tot een betere overstap en kortere reistijd op belangrijke punten in het land. Het is volgens Het Parool de wens van vooral reizigersorganisaties om meer strandtreinen te laten rijden tussen Haarlem en Zandvoort.

Geschikt
Eerder heeft spoorwegbeheerder ProRail de Spoorwegen laten weten dat de lijn tussen Zandvoort en Haarlem minder geschikt is om meer treinen te laten rijden. Dat standpunt heeft de spoorwegbeheerder nu verlaten en is het bezig met een plan van aanpak om het nu wel mogelijk te maken. De NS volgt de plannen nu al en heeft besloten om deze extra treinen in de plannen op te nemen.

Rechtstreekse treinen
DE NS laat nu twee rechtstreekse treinen per uur tussen Amsterdam en Zandvoort rijden. De spoorwegen willen dat de trein vanuit Amsterdam een goede aansluiting gaat krijgen op de strandtrein vanuit Haarlem richting Zandvoort. De NS verwacht hiermee de reizigersvraag bij mooi weer beter op te vangen.

Bronnen: ZFM Zandvoort/Parool

Reacties

article
53310
NS gaat meer strandtreinen inzetten tussen Haarlem en Zandvoort
De Nederlandse Spoorwegen gaan meer strandtreinen inzetten naar Zandvoort. De bedoeling is dat met ingang
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20190205/ns-gaat-zet-meer-strandtreinen-in-tussen-haarlem-en-zandvoort/
2019-02-05T10:47:21+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2018/07/12172336/Duinpoort-trein-II.jpg
strandtreinen, Zandvoort
Algemeen, Nieuws