Counter-Sound winnaar laatste voorronde Rob Acda Award

Foto: Marcus Van Dam

Counter-Sound is de winnaar van de vierde en laatste voorronde van de Rob Acda Award geworden. Naast deze band zijn ook de andere finalisten bekendgemaakt in het Haarlemse Patronaat, waar muzikale veelzijdigheid bijna met hoofdletters zijn opgeschreven.

De winnaars hebben met hun dampende optreden gezorgd voor een daverend slot van de voorrondes. Alles gericht om te komen tot het hoofdpodium op Bevrijdingspop 2019 in Haarlem. Als Counter-Sound kan het publiek zich al opmaken dat de punkformatie ook dan een energiek optreden gaat verzorgen. Zover is het nog niet, want er zijn nog vijf gegadigden.

Finalisten
De andere finalisten zijn Ellij die als grote publiekswinnaar uit de bus is gekomen. Als beste runner-up gaat Flying Nemo door naar de finale en naast de winnaars van afgelopen vrijdagavond 22 februari zijn ook Close2Fire, Lilith en Operation Hurricane (met de Zandvoortse inbreng van Jurriaan Kurpershoek) te zien in de finale op 19 april in het Patronaat. Dan zullen de bands te zien zijn in de grote zaal.

Jury
Counter-Sound weet tijdens de laatste voorronde de jury te overtuigen en sleept daarmee de laatste finaleplek in de wacht. Vooral het juryarapport maakt duidelijk hoe zij naar Counter-Sound hebben zitten luisteren en kijken. ,,Knap hoe jullie origineel weten te zijn zonder de vorm uit het oog te verliezen. Cross-overs tussen punk, metal en rock worden moeiteloos gemaakt.”, wat de jury heeft gezegd over Counter-Sound.

Niet naar juryrapporten luisteren
Podiumpresentator Pepe Fischer leest dan nog even verder door en zegt namens de jury met een kleine glimlach om de lippen dat de band vooral niet naar juryrapporten moet luisteren. Voor de winnaars van de publieksprijs heeft de jury Ellij ook nog wat gezegd. ,,Wat een sexy sound heeft deze band. Goede songs, toffe meerstemmige zang en muzikaal klinkt het al heel af”, staat in het juryrapport over Ellij te lezen.

Geen gemakkelijke opgave
Voor de laatste laatste voorronde met bands als Ellij, MELATONIN, NeavySoldier, Counter-Sound en Reino heeft de jury geen gemakkelijke opgave gehad. De jury met Maarten Claus (Parksessies, Begane grond, We Are Public), Nadieh Bindels (3voor12 Noord-Holland), Félice Hofhuizen (Haerlems Bodem), Joshua Baumgarten (The Irrational Library) en Thom Lich (voormalig projectleider Rob Acda Award) hebben lang lopen beraadslagen om tot een goed eindoordeel te komen.

Veelbelovend
Hoewel volgens presentator Fischer muziek geen wedstrijd is, blijft de Rob Acda Award een plaats voor veelbelovende muzikanten uit Haarlem en omstreken. Door de competitie krijgen de bands en muzikanten de kans om de volgende stap te zetten in hun muzikale carrière. Met de media aandacht van Haarlem 105 en Alternative FM voor ZFM Zandvoort geeft dat een belangrijke impuls voor de ontwikkeling van de muzikanten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen