Ambassadeurs Samenloop voor Hoop vragen vergunning aan bij Burgemeester Martijn Smit

Burgemeester Martijn Smit met Jur, Rein en Krisse
Foto: SamenLoop Voor Hoop

Gisterenmiddag is officieel de vergunning aangevraagd voor de SamenLoop Voor Hoop die in het weekend van 22 en 23 juni zal worden gehouden in het park Vondelkwartier bij Kinderboerderij De Baak in Beverwijk.

De aanvraag werd ingediend door de jonge ambassadeurs van de SamenLoop Rein (en zijn vriendje Jur) en Krisse.

Rein heeft op 1 september vorig jaar, tijdens de aftrap van de SamenLoop in het pand van Odd Fellows, zijn persoonlijke en emotionele verhaal verteld over zijn ziekte en zijn – gelukkig goede kans – op genezing. Hij had zich als doel gesteld om dit jaar met de Kinderloop met zijn klas mee te gaan lopen. Gisteren kon hij de burgemeester vertellen dat het goed met hem gaat. Hij wordt nog 1x geopereerd om het kastje (waarmee hij steeds zijn medicatie kreeg toegediend) te verwijderen en eind maart is hij dan klaar. En de KinderLoop gaat hij lopen met zijn hele klas van de Bethelschool!

Krisse (10 jaar) maakt wonderstenen. De organisatoren van de Samenloop Voor Hoop in Beverwijk lazen vorig jaar haar verhaal in krant en dit sprak hen zo enorm aan, dat zij haar hebben gevraagd om haar actie aan de SamenLoop te willen verbinden. En dat wilde zij! Ze heeft ook in Beverwijk op de Kerstmarkt gestaan en inmiddels heeft ze al ruim 500,00 opgehaald met haar actie. Tijdens de SamenLoop zal zij er ook zijn en voor de Eregasten (dit zijn (ex)-kankerpatiënten) een speciale workshop geven.

Gisteren had ze speciaal voor de Burgemeester ook een wondersteen meegenomen en deze aan hem cadeau gedaan. Rein heeft symbolisch de vergunningaanvraag overhandigd aan de Burgemeester.

De organisatie van de loop heeft tevens aan de Burgemeester gevraagd of hij op zaterdag 22 juni (om 14.00 uur) wederom de officiële opening weer zou willen verrichten. In 2017 deed hij dat ook, en dat was meteen zijn eerste officiële handeling als Burgemeester van Beverwijk. Burgemeester Martijn Smit heeft hierop direct ‘ja’ gezegd.

Burgemeester Martijn Smit schudt Rein de hand tijden de ‘aftrap’ van de SamenLoop op 1 september jl.

Samenloop voor Hoop
De Samenloop voor Hoop is een 24-uurs wandelestafette met als doel geld bijeen te brengen voor het Koningin Wilhelminafonds om deze organisatie helpen bij de strijd tegen kanker. Maar de Samenloop voor Hoop doet meer: de loop biedt de mogelijkheid aan een ieder die geconfronteerd is (geweest) met kanker en/of dierbaren heeft verloren aan deze ziekte om met elkaar te praten, steun bij elkaar te vinden, verdriet te kunnen delen, en ook het léven te kunnen vieren.

Verder zijn er tijdens de loop allerlei optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. Het is voor de tweede keer dat de Samenloop voor Hoop in Beverwijk wordt georganiseerd. Voor de eerste keer gebeurde dat in 2017, nadat Heemskerk al eerder de Samenloop tweemaal had georganiseerd op de Vlaskamp in 2014 en 2016.

Meer teams welkom
Op dit moment hebben zich 19 teams met in totaal 200 deelnemers ingeschreven voor de Samenloop. De organisatie hoopt echter dat nog meer teams zich zullen inschrijven. Daarbij benadrukken zij dat de Samenloop weliswaar in Beverwijk plaatsvindt, maar dat deelnemers uit de hele IJmond van harte welkom zijn.

Inschrijven en informatie
Kijk voor inschrijven en/of informatie op de website SamenLoop Voor Hoop of op de Facebookpagina van SamenLoop Voor Hoop Beverwijk.
Rechtstreeks inschrijven kan via de link INSCHRIJVEN

Reportage aftrap
Hieronder de reportage die IJmond Nieuws maakte van de aftrap van de SamenLoop Voor Hoop op 1 september jl.

 

'

Reacties

article
53878
Ambassadeurs Samenloop voor Hoop vragen vergunning aan bij Burgemeester Martijn Smit
Gisterenmiddag is officieel de vergunning aangevraagd voor de SamenLoop Voor Hoop die in het weekend
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20190228/ambassadeurs-samenloop-voor-hoop-vragen-vergunning-aan-bij-burgemeester-martijn-smit/
2019-02-28T09:05:16+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/02/28073541/overhandiging-burgemeester.jpg
burgemeester, Samenloop voor Hoop
Algemeen, Gemeente, IJmond NieuwsTV, Sport en Gezondheid