Krisse (10) maakt ‘wonderstenen’ tegen kanker

Foto: SamenLoop voor Hoop Beverwijk

Vorige week werd bij burgemeester Martijn Smit officieel de vergunning aangevraagd voor de SamenLoop voor Hoop die in weekend van 22 en 23 juni zal worden gehouden in Beverwijk. De aanvraag gebeurde door de twee ambassadeurs van de loop Rein van Dam en Krisse Boschman.

(bron tekst en foto: SamenLoop voor Hoop Beverwijk)

Krisse Veeken is tien jaar oud. En nu is haar ene oma net overleden aan kanker. Haar andere oma is ongeneeslijk ziek, botkanker. Krisse heeft het er moeilijk mee, de tranen komen gelijk als ze het vertelt. Ze kon het ook goed zien aan oma, dat ze amper uit de stoel kon komen. Ze had het erover met haar moeder. “Als iemand ziek is, dan kan ze toch weer beter worden?”, vroeg ze. Haar moeder legde toen uit dat dat bij sommige ziekten niet gaat, dat medicijnen, doktoren en ziekenhuizen niet genoeg kunnen doen.

Geld ophalen
“Maar kan ik dan iets doen, bijvoorbeeld geld ophalen, zodat er wel goede medicijnen komen?”, vroeg ze. “Er zijn toch ook mensen die zwemmen of fietsen om geld op te halen?”

Toen kwam ze met haar moeder op het idee om wonderstenen te verkopen, voor vijf euro per stuk. Ze vindt het leuk om stenen met een stippeltechniek te beschilderen, het lijkt wel op de mandala-techniek. Ze noemt het wonderstenen, want misschien kunnen ze mensen helpen, troost bieden, zo kleurrijk en fantasievol zijn ze.

Misschien helpen ze, de wonderstenen van Krisse uit Heemskerk. Wie ze van haar koopt, helpt in elk geval het onderzoek naar geneesmiddelen voor kanker.

Al € 500,- opgehaald
De organisatoren van de Samenloop Voor Hoop in Beverwijk lazen dit verhaal in krant en dit sprak hen zo enorm aan, dat zij Krisse hebben gevraagd om haar actie aan de SamenLoop te willen verbinden. En dat wilde zij! Ze heeft ook in Beverwijk op de Kerstmarkt gestaan en inmiddels heeft ze al ruim 500,00 opgehaald met haar actie. Tijdens de SamenLoop zal zij er ook zijn en voor de Eregasten (dit zijn (ex)-kankerpatiënten) een speciale workshop geven.

Inschrijven SamenLoop voor Hoop: daar gelden geen gemeentegrenzen voor!
De SamenLoop voor Hoop die in het weekend van 22 en 23 juni wordt gehouden in Beverwijk heeft inmiddels 19 deelnemende teams. Maar… hoe meer teams, hoe gezelliger én… hoe groter ook de opbrengst voor het KWF. De Loop wordt weliswaar in Beverwijk georganiseerd maar inschrijving is niet aan gemeentegrenzen gebonden. Dus iedereen die met een team wilt deelnemen is van harte welkom. Kijk voor meer informatie en/of inschrijven op https://www.samenloopvoorhoop.nl/alle-samenlopen/noord-holland/beverwijk/

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen