Iedere stap telt tijdens Nationale Diabetes Challenge

Foto: Ronald Hoogendoorn

Beverwijkers, Heemskerksers en Velsenaren gaan 20  weken samen wandelen en trainen met als absolute apotheose: de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag

Gezondheidscentrum Broekpolder (Heemskerk), Huisartsenpraktijken Wijckermeer (Beverwijk) en Huisartsenpraktijk Prins (Velsen-Noord) doen dit jaar gezamenlijk mee aan de Nationale Diabetes Challenge (NDC). De NDC is een wandelevenement waarbij wekelijks een uur gezamenlijk wordt gewandeld. We nodigen iedereen uit om vanaf 8 mei met ons te gaan wandelen op weg naar een betere gezondheid!

Mét of zonder diabetes, iedereen kan meedoen!
De wandelingen zijn bedoeld voor mensen met diabetes, maar bewegen is voor iedereen goed, dus iedereen mag mee. Natuurlijk houden we rekening met ieders niveau en lopen we in verschillende groepen. Het doel is om in 16 tot 20 weken te trainen naar een afsluitende vierdaagse in september. In september wandelen we samen met alle deelnemers uit de rest van Nederland de finale op het Diabetes Challenge Festival in Den Haag. We denken dat iedereen dan zeker 5 km zal kunnen lopen. Sommigen gaan misschien zelfs voor 10, 15 of 20 km.

Informatieavond
Op woensdagavond 17 april 2019 om 19.30 uur wordt een informatieavond over de diabetes challenge gehouden. Iedereen die interesse heeft, is welkom. De informatieavond vindt plaats in Huisartsenpraktijk Broekpolder, Steenhouwerskwartier 29, 1967 KD Heemskerk.

De wekelijkse wandelingen starten op woensdag 8 mei om 19.30 uur.

Bas van de Goor Foundation
De Nationale Diabetes Challenge is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet om de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verbeteren door sport en beweging. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland hebben diabetes. Jaarlijks brengt de NDC duizenden mensen met diabetes in beweging. De Bas van de Goor Foundation heeft met wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat wandelen een effectieve behandeling is bij diabetes. In sommige gevallen komen mensen met diabetes type 2 zelfs helemaal van hun medicijnen af, alleen door een gezondere leefstijl. De NDC laat zien dat iedere stap telt. Meer weten of meedoen? Kijk op: www.nationalediabeteschallenge.nl/gezondheidscentrumbroekpolder/

Voor meer informatie en/of aanmelden voor de informatiebijeenkomst kan men contact opnemen met Kelly Veldhuis, leefstijlcoach huisartsenpraktijk Broekpolder via de e-mail ([email protected]) of telefonisch via 0251-257257.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen