Museum Kennemerland komt met quiz: Wat is dit voor een ding?

Foto: Wim Meijer Fotografie

Museum in Beverwijk geeft Nationale Museumweek extra kleur met eigen quiz rond twaalf eigenaardige curiositeiten, waarvan iedereen zich afvraagt: “Wat is dat voor een ding?”

‘Wat is dit voor een ding?’ is in het museum één van de meest gestelde bezoekersvragen. Museum Kennemerland heeft uit eigen collectie twaalf eigenaardige curiositeiten op een rijtje gezet en onderwerp gemaakt van een quiz. Dit als aardigheidje tijdens de Nationale Museumweek.

Museum Kennemerland bezit tal van voorwerpen, waarvan de functie niet altijd meteen duidelijk is. Ze roepen vooral vraagtekens op. Deze raadselachtige museumstukken worden uitdagend gepresenteerd. Ze zijn bovendien verwerkt in een quiz met twaalf meerkeuzevragen over evenzoveel objecten. Knappe bezoeker die de vragen foutloos weet te beantwoorden.

Wat is dit voor een ding? (foto: Museum Kennemerland)

De quiz is een extra attractie ter gelegenheid van de vijfde Nationale Museumweek (8 tot en met 14 april) met als thema: ‘Ontdek samen ons echte goud, dichterbij dan je denkt!’ Ruim vierhonderd musea in het hele land doen mee. Ze zetten hun pronkstukken in de schijnwerpers en organiseren bijzondere activiteiten.

Museum Kennemerland sluit zich hierbij van harte aan. Behalve de reeks curiositeiten kunnen de bezoekers de vaste tentoonstelling bekijken met onder meer het Velser aardewerk, de herinneringen aan de rijke buitenplaatsen en allerlei archeologische schatten. Bezienswaardig is tevens de tijdelijke fototentoonstelling ‘Zo vierden we feest in Kennemerland’ met tal van herkenbare evenementen.

  • Locatie: Museum Kennemerland, Noorderwijkweg 2a (hoek Westerhoutplein)
  • Openingstijden: zaterdag, zondag en woensdag van 14.00 tot 17.00 uur
  • Toegangsprijs: volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: € 5
  • Meer informatie: via de website www.museumkennemerland.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen