Eeuwfeest Tata Steel wint Gouden Giraffes

Festivalterrein tijdens de viering van 100 jaar Staal
Festivalterrein tijdens de viering van 100 jaar Staal
Foto: Wim Meijer Fotografie

Tata Steel heeft gisteravond twee zogeheten Gouden Giraffes in de wacht gesleept. Het staalbedrijf kreeg de prijzen ‘beste relatie event’ en ‘beste congres’ voor de uitgebreide viering van hun eeuwfeest. Dit meldt mediapartner NH Nieuws.

Voor het honderdjarig bestaan van ‘Hoogovens’ werden kosten noch moeite gespaard. Eind september trapte koning Willem-Alexander een periode vol activiteiten af. Het Tata Steel-terrein werd omgebouwd tot een tijdelijk festivalterrein, waar in 16 dagen 25.000 bezoekers werden ontvangen.

De jury roemt het feit dat de gemeenschap werd betrokken bij het evenement. Mede door het uitnodigen van allerlei doelgroepen en betrokkenen (medewerkers, klanten, buren, scholieren, leveranciers, politici en gepensioneerden) werd ‘de basis gelegd voor de komende honderd jaar’.

The Transformation Game
Ook een voor het eeuwfeest ontwikkelde game ging er met de winst vandoor: The Transformation Game. Met dit spel kunnen bezoekers ervaren hoe het is om de staalfabriek te leiden en zich te houden aan de afspraken van het Klimaatakkoord van Parijs. “Een goede start van een discussie!”, aldus het juryrapport.

De prijzen werd gisteravond uitgereikt in het Beatrix Theater in Utrecht. De Gouden Giraffe beloont sinds 1994 bedrijven en bureaus ‘die hun nek uit steken, en door middel van beleving en een live moment zichzelf durven te vermarkten om een boodschap te communiceren’.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen