Lezing ‘Zo vierde Beverwijk feest’

Foto: HGMK

Op woensdagmiddag 10 april organiseert het Historisch Genootschap Midden- Kennemerland een lezing van Herman Palm over volksfeesten in Beverwijk

Dat Beverwijk zich met grote feesten in 1927, 1936 en 1948 op de kaart heeft gezet is vrij bekend. Natuurlijk heeft men ook daarvoor al volksfeesten gekend, zelfs al vanaf de middeleeuwen. Aan de hand van prenten en foto’s en via diverse interessante weetjes en curiosa, gaat Herman Palm chronologisch door de eeuwen heen de feesten langs, om te eindigen in 1948.

De lezing sluit aan op de tentoonstelling die op dit moment in het museum Kennemerland te zien is. Eerder gaf Herman Palm deze lezing op donderdagavond 14 maart  heeft Herman Palm deze lezing ook gegeven. Vanwege de grote belangstelling wordt de lezing nu op woensdagmiddag 10 april herhaald.

  • Tijd: woensdag 10 april om 14.30 uur (de zaal gaat om 14.00 u open)
  • Locatie: Huis van Geschiedenis, Noorderwijkweg 2a in Beverwijk.
  • Toegang: voor leden van het HGMK gratis, anderen betalen € 5,-. (Indien u deze middag € 17,- betaalt, bent u voor een jaar HGMK-lid en heeft u o.a. ook steeds gratis toegang, ook tot het Museum Kennemerland!)

Reacties