Beverwijk gaat voor Sportakkoord

Foto: Wim Meijer Fotografie

De gemeente Beverwijk gaat aan de slag met het opstellen van een Sportakkoord. Het college heeft hiervoor vandaag een handtekening gezet onder een intentieverklaring.

Met de ondertekening van de intentieverklaring verzekert men zich van een bijdrage van €15.000 vanuit het rijk. Met dit geld wordt een sportformateur ingezet die het Sportakkoord gaat opstellen. Wanneer het Sportakkoord is opgesteld ontvangt de gemeente jaarlijks nog eens €30.000 euro voor het uitvoeren van het sportakkoord.

Sport verbindt, zorgt voor sociale samenhang, is gezond en maakt meedoen mogelijk. Met het opstellen van een sportakkoord zet het college van B&W vol in op samenwerking tussen partners die actief zijn op de gebieden van onder andere sport, onderwijs, welzijn en zorg.
Sportwethouder Erol: “Sport is belangrijk voor iedereen: jong, oud, met of zonder beperking. In Beverwijk vinden we het heel belangrijk dat iedereen aan sport mee kan doen”.

Nationaal Sportakkoord
Het Sportakkoord vloeit voort uit het vorige jaar afgesloten Nationaal Sportakkoord. Alle gemeenten in Nederland wordt geadviseerd om aan de slag te gaan met de ambities uit het Nationale Sportakkoord. Alleen op die wijze kan sport als doel en instrument steviger worden verankerd. Alles met het doel dat iedereen in Nederland het plezier van sport en bewegen kan beleven. Om het Nationale Sportakkoord op de Beverwijkse situatie aan te sluiten is een lokaal sportakkoord het aangewezen instrument. Aan de ‘sportformateur’ is de uitdaging om verschillende partijen rondom de tafel te krijgen die invulling kunnen gaan geven aan de zes opgestelde ambities uit het Sportakkoord.

Heliomare, bso De Sleutelbloem en Stichting Welzijn Beverwijk
In Beverwijk hebben drie partners aangegeven de samenwerking aan te gaan en hun handtekening onder de intentieverklaring gezet. Heliomare, basisschool De Sleutelbloem en Stichting Welzijn Beverwijk gaan actief meewerken aan het Sportakkoord. De gemeente hoopt nog veel meer maatschappelijke partners via het Sportakkoord aan zich te binden. Het draagvlak kan wat haar betreft niet breed genoeg zijn. Het Sportakkoord moet medio november klaar zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen