Finale Rob Acda Award bereikt hoogtepunt in Patronaat

Foto: Marcus van Dam

Vrijdag 19 april vindt de finale plaats van de Rob Acda Award in de grote zaal van het Patronaat Haarlem. In de finale strijden Close to Fire, Operation Hurricane, Ellij, Flying Nemo, Lilith en Counter-Sound voor onder meer de opening van Bevrijdingspop Haarlem op het hoofdpodium.

Voorronde
Om te komen tot de finales, heeft elke band meegedaan aan een voorronde van de muziekcompetitie. In totaal zijn er vier afgewerkt, waarbij een vakjury steeds een winnaar heeft aangewezen. Ook het publiek een stem gehad, waarbij een band in de finale terecht kan komen. Ellij is de lieveling van het publiek en staat daarom in de finale.

Runner up
De jury heeft naast het aanwijzen van de winnaars ook de taak gehad om een beste runner up uit de vier voorrondes aan te wijzen. Die eer is Flying Nemo toegekomen.

Vakjury
Voor de finale hebben de organisatoren van de Rob Acda Award Tijs van Liemt, Maarten Claus, Lisa de Jongh, Pien Breeuwsma en Ivo Maissan gevraagd om te bepalen wie er als winnaar naar het hoofdpodium mag gaan van Bevrijdingspop Haarlem 2019.

Prijzen
Naast het toekennen van de 1e plaats zal de jury ook een 2e en 3e prijs uitreiken. Ook het publiek heeft iets te zeggen. De afgelopen week is er al enthousiast gestemd via de online poll en op de avond zelf tellen de stemmen vijf keer zo zwaar mee.

Prijzenpakket
Het prijzenpakket bevat net als andere jaren weer een goede volgende stap in de muzikale carrière van de deelnemers aan de Rob Acda Award. Zo is er een optreden tijdens het Young Art Festival, kan een band gratis oefenen in het Slachthuis en is er een fotoshoot met fotograaf Jaap Kroon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen