Fototentoonstelling WONDERLAND geopend in Kasteeltuin Assumburg

ISOO presenteert unieke fototentoonstelling met werk van 16 kunstenaars en fotografen die ieder op hun eigen manier vormgeven aan de relatie tussen mens en natuur.

Gisteren, zondag 28 april, hebben de Beverwijkse en Heemskerkse wethouders van kunst en cultuur Brigitte van den Berg en Aad Schoorl in Kasteeltuin Assumburg de fototentoonstelling WONDERLAND geopend. De tentoonstelling is een initiatief van ISOO, het Centrum voor Fotografie voor de regio IJmond, in samenwerking met de Stichting Vrijwilligers Kasteeltuin Assumburg. Aan de tentoonstelling hebben 16 kunstenaars en fotografen meegewerkt die ieder op hun eigen manier de relatie van mensen met de natuur hebben vormgegeven.Een indrukwekkende en verrassende expositie, waarbij je je als bezoekers niet in een museum, maar primair ‘buiten’ voelt, in de indrukwekkende kasteeltuin die een perfecte eenheid vormt met de getoonde kunstwerken. WONDERLAND is één grote uitnodiging tot een ‘wandeling in het park’ waarbij je onderweg steeds opnieuw wordt verrast door kunstwerken die ieder voor zich vragen om  rustig op je in te laten werken.Beelden van natuurlijke en alledaagse dingen, allemaal natuur, vaak mooi, soms lelijk, maar bovenal nooit ‘gewoon’, zoals vervuilde grond, maar wonderschoon in beeld gebracht. Beschermde planten, als catalogusbeelden gepresenteerd, om ze in ieder geval goed vastgelegd te hebben. Foto’s van rouwboeketten, op koper geëtst; natuur als troost. Amoebe-achtigen in drie kleuren. En een sacrale plek van negen zuilen met doorzichtbeelden.Bijzonder aan de expositie is dat je als bezoeker gevoelsmatig wordt uitgenodigd om vaker terug te komen. Zoals de natuur iedere moment van de dag zich anders toont, zo geldt dat ook voor WONDERLAND. Het beeld van de expositie op het midden van de middag zal compleet anders zijn dan tijdens het vallen van de avond, wanneer er minder of andere weerspiegeling is, en een aantal op scherm weergegeven elementen of uitgelichte elementen een heel nieuwe dimensie krijgen.De kracht van WONDERLAND is dan ook dat het de mogelijkheid biedt om terug te komen op ieder gewenst moment. De tentoonstelling is gratis toegankelijk gedurende de openingstijden van de kasteeltuin (dagelijks van 10.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond tot 21.00 uur) Om de tentoonstelling ook tijdens de schemering te kunnen bekijken zal men dus wel even geduld moeten hebben tot het najaar. Maar ook dat is geen probleem omdat WONDERLAND tot en met 27 oktober te bezichtigen is.De kunstenaars/fotografen die meewerken aan WONDERLAND zijn Laurence Aërgerter*, Danielle van Ark, Sêma Bekirovic, Wout Berger, Noor Damen, Desirée Dolron, Driessens & Verstappen, Carla Ellens, Stijn Elshuis, Eva-Fiore Kovakovsky, Andre van Noord, Olga Rook, Lotte Stekelenburg/Suze Peters, Eric Tourneret, Marisca Voskamp en Daimon Xanthopoulos.

Tijdens de opening van WONDERLAND maakte Nieuws.nl-redactrice Monique Elsing bovenstaande reportage en interviewde daarbij onder andere René Beentjes, voorzitter van het Centrum voor Fotografie ISOO en Piet Joustra, voorzitter Stichting Kasteeltuin Assumburg.

Kijk voor meer informatie over de expositie en de deelnemende kunstenaars/fotografen op: http://www.isoo.nu/wonderland

Hieronder een uitgebreide foto-impressie van WONDERLAND en van opening

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen