Supergeslaagde Boshuttendagen Stichting Welzijn Beverwijk

Foto: Stichting Welzijn Beverwijk

Voor de 5de keer hebben de vrijwilligers van Stichting Welzijn Beverwijk weer Boshuttendagen georganiseerd in de “Boshutten” van St. Wilfried in Castricum.

Boshuttendag
Op maandag was er de “Boshuttendag” van 10.00 tot 20.00 uur, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Zesendertig kinderen hadden zich ingeschreven, volle bak dus! De dag ging van start met kennismakingsspelletjes en aansluitend Levend Stratego. Na de lunch volgde een speurtocht door het bos. Gezellig door het bos lopen in kleine groepjes, op zoek naar pijlen die de richting aangaven en leuke puzzelopdrachten. ‘s Avonds nog een potje Smokkelaartje, waarbij de “smokkelaars” kurken en knikkers naar de overkant moesten smokkelen, en als ze getikt werden door de “politieagenten” gefouilleerd moesten worden. Een spannende afsluiting van een intensieve en superleuke dag!

24 uur Boshutten
Op dinsdag kwam er een nieuwe groep kinderen voor de “24 uur Boshutten”. Tweeëntwintig  kinderen in de leeftijd van 8 t/m 12 jaar kwamen met het voornemen om er een gezellige dag van te maken en vooral om zo min mogelijk te slapen…..

De kennismaking werd dit keer gegoten in de vorm van een stoelendans. Ook met deze groep werd Levend Stratego fanatiek gespeeld. Zelfs de scoutinggroep van de buren werd uitgedaagd voor een potje. ’s Middags stond het Chaosspel op het programma. Een door de leiding zelf bedacht spel, waarbij de kinderen in kleine groepjes spel- en puzzelopdrachten moesten doen in het bos, alles lekker chaotisch door elkaar. ‘s Avonds ging men op zoek naar 10 “vossen” tijdens een Vossenjacht in het centrum van Bakkum. Op de late avond werd nog een quiz gedaan en daarna met zijn allen naar de slaapzaal, maar slapen?..….
De volgende ochtend werden met kleine oogjes de spullen weer ingepakt. Na de ochtendgymnastiek en een potje touwtrekken (waarbij de meiden toch écht sterker waren) werden de kinderen om 12 uur weer opgehaald.

Zowel de vrijwilligers van Stichting Welzijn Beverwijk als alle kinderen kunnen terugkijken op een paar supergeslaagde dagen! De volgende Boshuttendagen zijn in de herfstvakantie. Hou de website van Stichting Welzijn Beverwijk (www.welzijnswb.nl) in de gaten.

Reacties