Zelf fijnstof meten? Werkgroep IJmuiden start met Hollandse Luchten

Foto: BRAK! IJmuiden

Wil jij ook graag weten en meten hoe het met de fijnstofconcentraties in jouw leefomgeving is? Kom dan woensdag 26 juni naar de startbijeenkomst Hollandse Luchten bij BRAK IJmuiden. De bijeenkomst vindt plaats in het rode gebouw naast BRAK, genaamd De Refter.

Tijdens deze bijeenkomst wil de werkgroep graag kennismaken en kennisdelenĀ  met iedereen die mee wil doen aan deze luchtkwaliteitsmeting door burgers en horen wat de verwachtingen zijn. Het is de bedoeling om op basis van de verwachtingen/ motivaties van de deelnemers gezamenlijk de meetdoelen bepalen.

Op de avond worden er korte presentaties gehouden door het RIVM en de werkgroep IJmuiden. Er is ook ruimte voor vragen; de GGD en de omgevingsdienst zijn aanwezig om deze te beantwoorden.

Uiteindelijk bepaalt de werkgroep samen met de aanwezigen waar de sensoren het beste geplaatst kunnen worden. Naast de werkgroep IJmuiden, zijn er ook de werkgroepen Beverwijk en Wijk aan Zee, die bijeenkomsten op andere avonden houden.

Mocht u hier ook aanwezig willen zijn, willen wij u vragen om u aan te melden via: https://www.meetup.com/Hollandse-Luchten/events/261620454/ of bel naar: 06-10744874

  • Datum en tijd: Woensdagavond 26 juni om 19:30 uur, inloop vanaf 19:00 bij BRAK! IJmuiden
  • Toegang: Gratis toegang, graag vooraf aanmelden
  • Locatie: Gebouw De Refter (rode gebouw), Kennemermeer 26, IJmuiden. BRAK! is gelegen op het parkeerterrein van IJmuiden aan Zee, naast de klimtoren van PBN.

    (foto: BRAK! IJmuiden)
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen