Beweegtuin Heliomare maakt therapie buiten mogelijk

Foto: Heliomare

Afgelopen maandag, 24 juni, is in de voortuin van revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee de nieuwe ‘beweegtuin’ in gebruik genomen. De openingshandeling werd verricht door Patricia Esveld, voorzitter van de Raad van Bestuur van Heliomare, die samen met de sponsoren de apparatuur in beweging bracht.

In de beweegtuin zijn verschillende kleurrijke fitnesstoestellen geplaatst. De apparatuur is makkelijk toegankelijk en revalidanten kunnen zelfstandig buiten oefenen. Dat kan tijdens therapie, maar ook ’s avonds en/of in het weekend. Een bijkomend groot voordeel is dat revalidanten met een resistente bacterie nu ook gemakkelijker kunnen oefenen, omdat buiten minder isolatierichtlijnen gelden.

De aanschaf van de fitnessapparaten en het plaatsen zijn mogelijk gemaakt door:

  • ‘Danny doet het’ Danny Voorhamme, oud-patiënt van Heliomare, heeft vorig jaar door een sponsortocht met zijn handbike de Alpe ‘d Huez beklommen. Met de opbrengst van deze sponsortocht is hij hoofdsponsor van de beweegtuin.
  • Frans Le Fèvre, manager revalidatie, heeft de pensioen gerechtigde leeftijd bereikt. Als cadeau heeft hij een bijdrage gevraagd voor de beweegtuin.
  • JCI Ijmond heeft in het voorjaar een actie gedaan waarbij de opbrenst van lunchgerechtjes van restaurants in Beverwijk voor de beweegtuin waren.
  • Anonieme sponsors.

De Stichting Vrienden van Heliomare heeft de aanleg van de tuin gefinancierd.

'

Reacties

article
57489
Beweegtuin Heliomare maakt therapie buiten mogelijk
Afgelopen maandag, 24 juni, is in de voortuin van revalidatiecentrum Heliomare in Wijk aan Zee
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20190625/beweegtuin-heliomare-maakt-therapie-buiten-mogelijk/
2019-06-25T17:49:14+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/06/25174848/Opening-beweegtuin.jpg
beweegtuin, Heliomare
Algemeen, Nieuws, Sport en Gezondheid