Stadsfotograaf Esther van Aalderen houdt ‘BeverWijken’ in de gaten!

Foto: Esther van Aalderen

Nieuwe Stadsfotograaf Esther van Aalderen fotografeert alle negen wijken van Beverwijk te beginnen met het Kuenenkwartier.

Op 18 april werd Ester van Aalderen in het Beverwijkse centrum voor fotografie ISOO gekozen tot de nieuwe Stadsfotograaf van Beverwijk. Een titel die tevens inhoudt dat zij in opdracht van ISOO en stichting kunst & cultuur Beverwijk de komende tijd alle negen (!) wijken van Beverwijk gaat fotograferen met als titel de BeverWijken.

Meer dan Brandwondencentrum en Zwarte markt
Buitenstaanders kennen deze stad vaak maar van één of twee dingen. De Zwarte Markt en het Brandwondencentrum. Hooguit komt daar het Young Art Festival bij, maar dan heb je ‘t wel gehad. Ook de Wijkers zelf kennen hun stad niet altijd even goed. Zo gek is dat eigenlijk niet, want Beverwijk is zo verschillend als wat.

Beverwijk heeft de polder, maar ook de binnenduinrand. Woonwijken uit de jaren vijftig, maar ook de fonkelnieuwe Broekpolder. Het strand en de industrie. Zelfs Wijkers staan af en toe versteld als zij onbekende kanten leren kennen. Met name wanneer oude buurten een metamorfose ondergaan. Daarom gaat Stadsfotograaf Esther van Aalderen deze stad in al haar facetten vastleggen.

Houd Beverwijk én Esther de komende tijd in de gaten! Vandaag de eerste in de reeks: het zogenaamde Kuenenkwartier. Dat is de buurt bij de Oostertuinen, de Plantage en het Kuenenplein waar de oude flats en huizen in rap tempo plaatsmaken voor nieuwe huizen. Hoe gevarieerd kun je het in één buurt hebben?!

'

Reacties

article
57757
Stadsfotograaf Esther van Aalderen houdt ‘BeverWijken’ in de gaten!
Nieuwe Stadsfotograaf Esther van Aalderen fotografeert alle negen wijken van Beverwijk te beginnen met het
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20190707/stadsfotograaf-esther-van-aalderen-houdt-beverwijken-in-de-gaten/
2019-07-07T11:21:41+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/07/07112054/01-Esther-van-Aalderen-Kuenenkwartier-klein.jpg
stadsfotograaf
Algemeen, Cultuur