Vliegtuigen botsen bij gate op Schiphol

Foto: Wim Meijer Fotografie

Een toestel van Easyjet is vanochtend op Schiphol in botsing gekomen met een Boeing van KLM. Daarbij zijn beide vliegtuigen beschadigd geraakt. Dit melden de NOS en mediapartner NH Nieuws.

(bron: NH Nieuws)

Een woordvoerder van KLM laat weten dat de toestellen elkaar hebben geraakt tijdens de ‘pushback’, het moment dat een vliegtuig vanaf de gate naar achteren wordt geduwd. Het KLM-toestel betreft een Boeing 737-800.

Het toestel van KLM stond klaar om te vertrekken naar Madrid. Passagiers zijn van boord gehaald. KLM probeert de passagiers met een ander toestel alsnog naar Madrid te vliegen.

Ander toestel
Het vliegtuig van Easyjet was op weg naar Londen Gatwick. De maatschappij laat weten dat de passagiers zijn teruggebracht naar de terminal. Daar is het wachten op een ander toestel dat de reizigers naar Londen gaat brengen.

Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren wordt onderzocht. Volgens de Luchtvaartpolitie was er geen alcohol in het spel bij de direct betrokkenen. De piloten, de pushbackchauffeurs en de luchtverkeersleider worden gehoord.

'

Reacties

article
57777
Vliegtuigen botsen bij gate op Schiphol
Een toestel van Easyjet is vanochtend op Schiphol in botsing gekomen met een Boeing van
https://beverwijk.nieuws.nl/lokaal/20190709/vliegtuigen-botsen-bij-gate-op-schiphol/
2019-07-09T12:23:45+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/43/2019/07/09123107/3Z1A4388-easy-jet-WMF.jpg
Schiphol, vliegtuigen botsen
Algemeen, Nieuws