Start proefafsluiting Alkmaarseweg-Noord op maandag 26 augustus

Foto: Google - streetview

Vanaf maandag 26 augustus is de Alkmaarseweg-Noord afgesloten voor doorgaand autoverkeer. Het gaat om een proef van vier maanden. Autoverkeer kan via de Binnenduinrandweg (N197) en de Plesmanweg rijden. Fietsverkeer en voetgangers hebben geen hinder van de afsluiting.

Er wordt te hard gereden
Op de Alkmaarseweg en de Rijksstraatweg, tussen de Binnenduinrandweg en de Plesmanweg, wordt te hard gereden. Dit levert onveilige situaties op voor voetgangers en fietsers. Door de afsluiting neemt de hoeveelheid verkeer af. Hierdoor kunnen voetgangers veiliger de Alkmaarseweg-noord en de Rijksstraatweg ter hoogte van de Maerten van Heemskerckstraat oversteken en fietsers kunnen hun route veilig vervolgen.

Tijdelijke maatregelen om de proef uit te voeren:

  • Obstakel op rijbaan Rijksstraatweg 2-12.
  • Neerklapbare paal naast dit obstakel voor doorgang voertuigen nood- en hulpdiensten.
  • Aanleg keergelegenheid Rijksstraatweg voor auto’s.
  • Opheffen afslagverbod auto’s op kruispunt Plesmanweg-Alkmaarseweg.
  • Aanpassing verkeersborden.

In de eerste week van de afsluiting worden verkeersregelaars ingezet.

De proef wordt onderzocht door metingen
Zowel vóór als tijdens de proef worden metingen uitgevoerd. Deze metingen geven informatie over de drukte van het verkeer en de snelheid vóór en tijdens de proef. Ook aan- en omwonenden en belanghebbenden wordt gevraagd naar hun ervaringen met de proef. Daarnaast wordt onderzocht welke gevolgen de afsluiting heeft op de omliggende wegen. De uitslag van de metingen is belangrijk voor het besluit hoe verder te gaan na de proef.

Reacties