Wat kan de zedenpolitie voor je doen als je slachtoffer bent van een zedenmisdrijf?

Politiewerk is alomvattend, van agent tot digitale recherche. Het werkveld is breed en er komt vaak meer bij kijken dan wat algemeen bekend is. Eén afdeling richt zich speciaal op zedenmisdrijven. Ook deze afdeling krijgt met verschillende zaken te maken. Een zedenmisdrijf kan onder andere gaan om seksueel misbruik, kindersekstoerisme, loverboys, grooming, gelekte naaktfoto’s, prostitutie, maar ook slachtofferhulp is een belangrijk onderdeel van de zedenpolitie.

Presentator Dennis Barends en cameraman Bart Bosch mochten exclusief een kijkje nemen bij de zedenpolitie van Noord-Holland. Dennis spreekt in vier afleveringen met specialisten, rechercheurs en zelfs een slachtoffer van een zedenmisdrijf vertelt haar verhaal.

Zedenpolitie – deel 2

Het verhaal van een zedenzaak

In deze aangrijpende reportage spreekt Dennis met een slachtoffer van een zedenzaak die enkele jaren geleden heeft plaatsgevonden. Wat doet dit met iemand? Op welke manier heeft de politie haar geholpen? en hoe heeft zij haar leven weer opgepakt? Luister naar het verhaal van een zedenzaak.

Hulp en meer informatie

Bent u zelf slachtoffer geworden, wilt u hulp of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via een contactformulier op https://www.politie.nl. Ook kunt u voor hulp terecht bij het Centrum Seksueel Geweld: https://www.centrumseksueelgeweld.nl Voor elke misdrijf geldt dat u rechten heeft als slachtoffer, bezoek daarvoor: https://www.politie.nl/themas/slachtofferzorg.html

Alle afleveringen uit deze serie op een rij:

  • Ik ben verkracht, wat nu?
  • Het verhaal van een zedenzaak
  • Mijn kind is mogelijk iets overkomen, wat nu?
  • Team Bestrijding Kinderporno & Kindersekstoerisme

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen