Houten Huis Beverwijk brengt 4,5 duizend euro op voor LINDA Foundation

Foto: Charles Duijff

“Minder dan vorig jaar helaas, mooi dat we toch mensen in Beverwijk die het niet breed hebben een leuk kerstdiner kunnen bezorgen.”

BEVERWIJK – De inzamelingsactie Het Houten Huis van Radio Beverwijk voor arme gezinnen heeft aanzienlijk minder opgeleverd dan de editie van vorig jaar. Kwam er in 2018 nog 11.187 euro binnen, dit jaar stokte de teller op 4.500 euro.

Het slechte weer was de grote spelbreker. “Regen, regen en nog eens regen. Dat werkte niet bevorderlijk”, verzucht Frank Koning, presentator en één van de drijvende krachten achter de actie.

Epicentrum van de actie was de Glazen Keet, een knipoog naar het Glazen Huis van 3FM, van waaruit dj’s jarenlang in aanloop naar kerst met verzoekplaatjes geld ophaalden voor goede doelen. In de Glazen Keet op het Stationsplein draaiden de vrijwilligers van Radio Beverwijk onvermoeibaar hun plaatjes en leverden bandjes, koortjes en solo-artiesten hun vrijwillige bijdrage.

Koning: “Prachtig dat ze dit allemaal hebben gedaan. Dat geeft een goed gevoel.” En Koning prijst zich gelukkig dat dankzij de actie, in samenwerking met de Linda Foundation, een aantal gezinnen toch een mooie kerst beleeft.  “Minder dan vorig jaar helaas, maar we moeten het positief zien.  Mooi dat we mensen in Beverwijk die het niet breed hebben een leuk kerstdiner kunnen bezorgen.”

Klik HIER voor het interview van mediapartner NH Nieuws met o.a. Frank Koning

Reacties