Winnaars Tata Steel Chess: Fabiano Caruana (Masters) en David Anton Guijarro (Challengers)

Foto: Wim Meijer Fotografie

Fabiano Caruana afgetekend winnaar Tata Steel Chess na overwinning in laatste speelronde op Vladislav Artemiev. Jorden van Foreest beste Nederlander na remise tegen Anish Giri.

David Anton Guijarro heeft vandaag na een spannende ontknoping de Tata Steel Challengers gewonnen. Daarmee verdient hij een plaats in de Tata Steel Masters 2021.

Winnaar van de Tata Steel Challengers David Anton Guijarro

Applaus en nogmaals winst
De laatste ronde van het Tata Steel Chess Tournament begon vandaag met een groot applaus voor Fabiano Caruana, die gisteren al de Tata Steel Masters wist te winnen. Vandaag eindigde zijn partij met zwart tegen Vladislav Artemiev in nog een overwinning voor Caruana. Daarmee behaalt Caruana een indrukwekkende score van 10 punten uit 13 partijen.

Magnus Carlsen kijkt toe hoe Fabiano Caruana zijn laatste hobbel neemt naar de eindoverwinning,

Torentje Schaak simultaan
Caruana blijft nog even in ons land, want op dinsdag 28 januari speelt hij in Den Haag het Torentje Schaak simultaan-toernooi in het Tweede Kamergebouw.

Giri en Van Foreest spelen Remise
In de Tata Steel Masters speelde Anish Giri vandaag vandaag met wit tegen Jorden van Foreest. Hun partij eindigde in remise, waarmee Jorden het Tata Steel Chess Tournament afsluit als beste Nederlander. Beginnend met de laagste rating van het hele veld, heeft Jorden zich tijdens deze editie van het Tata Steel Chess Tournament ontpopt als een schaker van wereldklasse.

Anish Giri en Jorden van Foreest in hun onderlinge strijd van vandaag.

Qualifiers
Roven Vogel uit Duitsland heeft de Tata Steel Qualifiers (voorheen de Toptienkamp) gewonnen en mag volgend jaar debuteren in de Tata Steel Challengers. Het Tata Steel Chess Tournament 2021 vindt plaats van 15 tot en met 31 januari 2021.

Hieronder de einduitslag van de Masters

Reacties