Chateau Marquette presenteert jong talent tijdens Marquette Classique

Yu-Ping Vicky Juo
Foto: Chateau Marquette - aangeleverd

Zondag 16 februari speelt Yu-Ping Vicky Juo uit Taiwan op de vleugel in de balzaal van het Heemskerkse kasteel, voorafgegaan door de 18-jarige violiste Madelief Koeman, leerling van het Cultuurhuis Heemskerk, die de prelude verzorgt.

Iedere 3e zondag van de maand, presenteert Chateau Marquette, samen met Cultuurhuis Heemskerk Marquette Classique. Een jonge talentvolle musicus uit Nederland of daarbuiten in het hoofdprogramma en een leerling van Cultuurhuis Heemskerk in het voorprogramma, de prelude. De muzikanten worden ook geïnterviewd om zo ook kennis te maken met de mens achter de muziek.

Yu-Ping Vicky Juo
Op zondag 16 februari wordt het hoofdprogramma verzorgd door de pianiste Yu-Ping Vicky Juo. Vicky komt uit Taiwan en vervolgde haar piano-opleiding in Amsterdam. Ze was de hoogbegaafde en gelauwerde deelnemer aan de halve Finale van de YPF Piano Competition Grand Prix Youri Egorov vorig jaar.

Madelief Koeman
Het voorprogramma, de prelude, is voor rekening van de 18-jarige violiste Madelief Koeman. Inmiddels volgt zij al bijna 12 jaar vioolles in Heemskerk. Daarnaast heeft ze vijf jaar in het Regionaal Jeugdorkest Artiance (RJOA) gezeten en speelt ze momenteel eerste viool bij het Noord-Hollands Jeugdorkest (NHJO).

Madelief Koeman (foto: aangeleverd Cultuurhuis Heemskerk)

Marquette Classique
Al meer dan een jaar geleden hebben Chateau Marquette en Podia Klassiek de handen ineengeslagen om Heemskerk en omstreken kennis te laten maken met het vele jonge talent op klassiek gebied. Het idee van Marquette Classique werkt twee kanten op; bezoekers kunnen op een laagdrempelige manier kennismaken met klassieke muziek en het aanstormend talent heeft de kans om ervaring op te doen.

Kosten en aanmelden
De kosten voor het concert zijn € 12,50 per persoon, jongeren tot 19 jaar betalen slechts  € 6,25. Dit is inclusief koffie, thee en een glas prosecco. Aanmelden voor het concert kan door een e-mail te sturen naar [email protected] met daarin het aantal personen. Of via de agenda op de website.

Reacties