Jonge Haarlemse coronapatiënt doet verslag van ziekteproces

Foto: Pixabay

Sommige jongeren reageren laconiek en quasi stoer op het besmettingsgevaar van corona. Zij gaan er vanuit dat eventuele ziekteverschijnselen bij hen in alle gevallen mild zullen zijn. Niets is minder waar!!!

De redactie van Nieuws.nl sprak telefonisch met de 1e coronazieke uit Haarlem. Hij/Zij deed anoniem verslag van dat ziekteproces en wil jonge mensen waarschuwen hierover beslist niet onverschillig te doen.

Verslag van de coronapatiënt

‘Ik ben 27 jaar oud en werd op dinsdag 10 maart 2020 ’s morgens wakker met direct heftige ziekteverschijnselen, waaronder zeer hoge koorts en hoofdpijn. De avond daarvoor leek er eigenlijk nog niets aan de hand. Snel daarna volgde in mijn hele lichaam heftige spierpijn en ik kon nauwelijks nog lopen en dreigde ten gevolge van die heftige pijn nu en dan flauw te vallen.

Uiteraard waarschuwde ik de huisarts en ik werd vervolgens via hem door de G.G.G.D getest op corona. Deze uitslag liet vanwege drukte enkele dagen op zich wachten. Maar eigenlijk wist ik het al…. De test viel positief uit. Ik had het corona-virus.

Na 2 dagen van de eerste ziekteverschijnselen:

Na de eerste twee dagen werd ik heel erg benauwd. Die ernstige benauwdheid zou maar liefst 5 dagen aanhouden. Ik heb normaliter nooit longklachten. Ik had nu longontsteking. De benauwdheid werd zo beangstigend, dat ik telefonisch hulp zocht bij het ziekenhuis. Men stuurde direct een ambulance met een verpleegkundige en voorzien van de nodige behandelmiddelen, waaronder pure zuurstof, hetgeen ook aan COPD-patiënten met benauwdheid wordt verstrekt. Ik hoefde vooralsnog niet mee naar het ziekenhuis. De zuurstof bood gelukkig wel wat verlichting.

Ik had telefonisch contact met een longarts. Deze belde me daarna regelmatig hoe het met me ging. Ook op jonge leeftijd kan corona namelijk zorgen voor levensbedreigende omstandigheden. Ik kon overigens nauwelijks praten met de arts.

Via ‘Whats App’ hield ik nu en dan contact met mijn familie, vrienden en kennissen. Ik wilde het liefst zoveel mogelijk proberen te slapen. Ik raakte zo extreem vermoeid door alles!

Na 5 dagen ernstige benauwdheid was ik nog een dag of 3 licht benauwd. De overige klachten, hoest-, hoofd-, keel- en spierpijn en ook de koorts hielden vele dagen aan en werden pas de laatste dagen van deze lange periode wat milder.

Eindelijk weer wat beter

Het is nu dag 14 en de koorts en overige klachten zijn gelukkig verdwenen. Wel heb ik nog wat last van een kriebelhoest. Mijn stem is weer terug gelukkig. Ik onthoud me nog van contact met anderen, omdat ik niet zeker weet of ik het virus nog kan overdragen. Het lijkt me niet, maar toch….die kriebelhoest nog….

Mijn boodschap aan jonge mensen:

Houd rekening met elkaar als samenleving, volg de instructies van overheidswege nauwkeurig op, want ik verzeker jullie: DIT WIL JE NIET MEEMAKEN!!!’

NOGMAALS: OOK JONGEREN KUNNEN ZEER ZIEK WORDEN!!!

Reacties