Campings Noord-Holland voorlopig gesloten tot 6 april

Foto: Pixabay

ALKMAAR – De Veiligheidsregio heeft gisteren besloten dat de campings in Noord-Holland Noord tot 6 april op slot gaan. Dat heeft de voorzitter, burgemeester Piet Bruinooge bekend gemaakt. Het kampeerseizoen kan vanwege de coronacrisis nog niet van start.

De burgemeesters in Noord-Holland Noord hebben vandaag met elkaar gesproken over de nieuwe noodverordening vanwege de coronacrisis. Bruinooge: “Die is vanaf nu vastgesteld en dat betekent dat ik als voorzitter van de veiligheidsregio vanaf nu vergaande bevoegdheden heb om in te grijpen als het gaat om veiligheid rond corona.”

In Noord-Holland Noord zal er scherp opgelet worden dat er geen verzameling van drie mensen of meer bij elkaar zijn: “Bij drie gaan we je aanspreken. Met vier man kan echt niet meer,” zegt Bruinooge daarover, We moeten nu stevige maatregelen nemen om te zorgen dat de curve naar beneden gaat.”

Duidelijkheid
De recreatiesector zat te springen om duidelijkheid vanuit de overheid. Een groep ondernemers vanuit de Noordkop deed gisteren nog de oproep tot sluiting. De Veiligheidsregio heeft nu dus bepaald dat het kampeerseizoen niet van start kan en dat de terreinen tot 6 april dichtblijven.

“Regio’s kunnen zaken op bepaalde vlakken verschillend aanpakken. Wat wij in ieder geval gezegd hebben: de campings gaan niet open. Je hebt teveel traffic door de kampeerders, ze ontmoeten elkaar in de sanitaire ruimtes. Dat gaan we gewoon niet doen nu.”

Reacties