Strandgemeentes doen opnieuw oproep: ‘Kom niet naar het strand’

Foto: Wim Meijer Fotografie

Ook vandaag lonken de stranden lonken weer met prachtig lenteweer. Zeker nu iedereen zo’n beetje de hele dag binnen zit. Toch roepen de Noord-Hollandse kustgemeentes  mensen opnieuw op niet naar de stranden en de boulevards te komen.

(bronnen: NH Nieuws/Veiligheidsregio)

Vorig weekeinde gingen te veel recreanten naar het strand. De burgemeesters vonden het zaterdagmiddag te druk worden en deden die avond een oproep voor zondag: blijf thuis. Bezoekers kwamen te dicht bij elkaar in de buurt en inwoners van Zandvoort maakten zich druk vanwege het besmettingsgevaar vanwege de coronacrisis. Zij riepen de burgemeester op het dorp te sluiten.

Lenteachtig
Namens de kustgemeenten roept de Veiligheidsregio op om ook dit weekend zoveel mogelijk thuis te blijven. “Met dit lenteachtig weer is de kustregio vaak een populaire bestemming. Vermijd drukke plekken. Breng jouw eigen en andermans gezondheid niet in gevaar.” Burgemeester David Moolenburgh van Zandvoort gaf aan dat hij het dorp niet compleet van de buitenwereld kan afsluiten. “Daar is geen juridische grondslag voor.”

Ook WC’s gesloten
Bijkomend probleem van veel strandgangers is dat de horeca niet open is. Er zijn dus ook geen wc’s waardoor is gesignaleerd dat mensen hun behoefte in de vrije natuur doen. Dat is volgens Zandvoort en Bloemendaal niet de bedoeling. Blijf niet te lang, was eerst de oproep.

Reacties