‘Van wasmiddelfles naar paashaas’: een knutselidee voor de paasdagen

Foto: Monique

Hoe je van een wasmiddelfles een paashaas van papier-maché maakt laat Nanneke Bastiaan van atelier Kunst is Kijken zien in een online workshop.

En dat is een leuke bezigheid voor thuis. Zolang ons gevraagd wordt zoveel mogelijk in huis, op balkon of in de tuin te blijven tijdens de intelligente lock-down.

Dit heb je nodig;
  • Lege wasmiddelfles (omgespoeld)
  • Behanglijm
  • Oude krant
  • Stuk stevig karton (oude doos)
  • Ducktape (evt plakband, minder stevig)
  • Acrylverf en penselen
Hoe verander je de wasmiddelfles in een paashaas?

Eerst maak je de lijm aan volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Vervolgens scheur je van de krant lange en korte stroken. Daarna knip je twee oren uit het karton en die bevestig je aan de zijkant van de fles met ducktape. Ook de oren beplak je met kranten. Het is belangrijk dat je de oren goed vast zet.

Als je de fles volledig beplakt hebt met de stroken krant laat je de fles een dag drogen. Als de fles de volgende dag droog is schilder je de fles en maak je er een paashaas van. Nanneke: “Je kunt er natuurlijk ook iets anders van maken dan een Paashaas. Laat je fantasie de vrije loop!”

In de video zie je dat Nanneke een grijze haas heeft gemaakt. Deze kleur dekt goed. Maar wil je nu een licht gele of bruine haas dan is het belangrijk dat je de fles eerst wit schildert. Als de verf droog is kun je hem daarna beschilderen in de kleur die je hebben wilt.

Mocht je de smaak te pakken krijgen dan kun je je ook altijd wagen aan ‘Het bruggetje van Monet’. Dit is een online workshop die Nanneke al eens eerder gratis online aanbood om op een laagdrempelige en creatieve wijze deze coronacrisis doorkomen. Mocht je meer informatie willen dan kun je contact opnemen door te mailen naar [email protected]