Veiligheidsregio Kennemerland roept op om tijdens Pasen thuis te blijven

Foto: Wim Meijer Fotografie

De burgemeesters binnen de Veiligheidsregio Kennemerland roepen hun inwoners op om zoveel mogelijk thuis te blijven tijdens het paasweekend. Wie toch een frisse neus wil halen, doet er verstandig aan om dat vooral  in de buurt van de eigen woning te doen.

(bewerkt persbericht Veiligheidsregio Kennemerland)

Grote drukte voorkomen
Binnen de Veiligheidsregio Kennemerland zijn diverse maatregelen genomen om grote drukte te voorkomen. Zo hebben de burgemeesters besloten dat gemotoriseerd verkeer op de belangrijke toegangswegen naar Zandvoort, Bloemendaal en Vogelenzang geen doorgang krijgen. Ook zijn, net als vorige week de grote parkeerplaatsen aan zee afgesloten.

Spottersplek
De gemeente Haarlemmermeer heeft de spottersplek bij Schiphol afgesloten. ,,We gaan ervan uit dat mensen hun gezond verstand gebruiken en dat verdere maatregelen niet nodig zijn”, zegt burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer en voorzitter van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Ingrijpen
Waarschuwende woorden klinken er ook uit de mond van Schuurmans. ,,Als we zien dat bijvoorbeeld grote groepen fietsers of motorrijders anderen verdringen, zullen we daarop ingrijpen. We maken ons ook zorgen over topdrukte in natuurgebieden en parken. We monitoren de drukte gedurende het hele weekeinde en zullen zo nodig ingrijpen”, zegt Schuurmans als voorzitter van de de Veiligheidsregio Kennemerland.

Tijd van waarschuwen is voorbij
Daarmee volgt de Veiligheidsregio ook Justitie minister Ferd Grapperhaus die al heeft laten blijken dat de tijd van waarschuwen voorbij is. Geen waarschuwing meer, maar boete ,,We willen heel duidelijk zijn over onze maatregelen,” zegt Schuurmans over dit besluit.

Regelmatig aangesproken
,,We hebben de afgelopen drie-en-halve week regelmatig mensen aangesproken die zich niet aan de maatregelen houden. We hebben uitgelegd waarom deze maatregelen zo hard nodig zijn en waarom we moeten volhouden. De tijd van waarschuwen is nu voorbij. Wie zich nu nog niet aan de maatregelen houdt, krijgt niet nogmaals een waarschuwing, maar een boete”, zegt Schuurmans.

Blijf thuis en houd vol
De voorzitter van de Veiligheidsregio rekent op het gezonde verstand van de mensen. ,,We hebben het afgelopen weekend gezien dat veruit het merendeel van de Nederlanders, ook in onze regio, zich uitstekend aan de afspraken houdt. En dat moeten we met z’n allen vooral willen volhouden. Daarom herhalen we de uitdrukkelijke oproep van zorgdeskundigen: blijf zoveel mogelijk thuis, recreëer in de eigen omgeving en hou anderhalve meter afstand van elkaar. Alleen samen krijgen we corona onder controle”, laat Schuurmans weten.

 

Reacties