Beverwijkse Bazaar vanaf vandaag in fases geopend

Booghallen vanaf vandaag geopend
Foto: Wim Meijer Fotografie

Met ingang van dit weekend gaat de Beverwijkse Bazaar weer voorzichtig open. Dit weekend zal de opening nog beperkt blijven tot de winkels met een uitgang aan de weg en kramen die buiten staan. In de komende weken zullen ook de andere hallen stapsgewijs open gaan, met als laatste de horeca.

Op 11 mei 2020 is de nieuwe noodverordening Veiligheidsregio Kennemerland vastgesteld. Op basis van deze noodverordening mag De Bazaar open, mits wordt voldaan aan de voorwaarden. Het is het een flinke opgave voor De Bazaar en de winkeliers om dit goed én veilig te organiseren. De Gemeente Beverwijk en De Bazaar hebben nu – in goed overleg – een openingsroute opgesteld.

Gefaseerd
De Bazaar gaat gefaseerd open. Hierdoor hebben De Bazaar en de ondernemers voldoende tijd om de maatregelen te nemen. De ondernemers zijn verantwoordelijk voor de inrichting van hun eigen winkel. De Bazaar is verantwoordelijk voor de gezamenlijke ruimte. De gemeente Beverwijk vertrouwt erop dat de ondernemers met De Bazaar en onderling goed samenwerken.

De komende weken gaat Handhaving in nauw overleg met De Bazaar controleren. Handhaving controleert of De Bazaar en de ondernemers zich aan de richtlijnen houden.

Horeca op de Bazaar op z’n vroegst weer in juni open, afhankelijk van het besluit van de regering.

De Bazaar volgt de volgende fases voor de openstelling:

Fase 1a – 15, 16 en 17 mei
Alle winkels met een eigen ingang en uitgang aan de weg mogen geopend zijn voor bezoekers. Dit zijn de booghallen, de twee grotere hallen waar per hal één ondernemer zit en de Goudsouk. Ook mogen de kramen die nu buiten staan open blijven, maar ze mogen niet verder uitbreiden.

Fase 1b – 22, 23 en 24 mei
Opening van Versmarkt, Oosterse Markt en afhaalstraat voor Food

Fase 2 – 29, 30 en 31 mei
Opening van alle hallen, met uitzondering van de horeca

Fase 3 – juni
Afhankelijk van het besluit van het kabinet, opening van de horeca

Reacties