Nieuw voorleesconcept De Boekfiets iedere week op Nieuws.nl

Jochem van Gelder en Stijn Fransen tijdens de introductie van De Boekfiets
Foto: Wim Meijer Fotografie

Iedere week tot aan de zomervakantie een video met een leuk en uitdagend bewegingsversje van de Boekfiets, speciaal voor kinderen… (en ouders!)

Een herkenbare bakfiets vol met boeken, knuffels, spelletjes, knutselspullen en natuurlijk een geluidsinstallatie… hoe leuk is dàt! We hebben het over de ‘Boekfiets’, een volstrekt nieuw concept, dat inmiddels al in een flink aantal gemeenten is uitgerold.

Introductie Boekfiets door Jochem van Gelder en Stijn Fransen
De eerste Boekfiets werd inmiddels alweer ruim een jaar geleden geïntroduceerd in Vlaardingen door niemand minder dan ‘Praatjesmaker’ Jochem van Gelder en  GTST actrice Stijn Fransen. Samen met een groep kinderen van de Jenaplan basisschool doopten ze de Boekfiets met een flinke lading confetti, en maakten meteen van de gelegenheid gebruik om te gaan voorlezen. Want ‘voorlezen’ daar gaat ’t toch vooral om bij de Boekfiets, maar dan wel ‘Voorlezen 2.0’.Voorlezen kan overal!
Het principe van de Boekfiets is als volgt: vrijwilligers gaan met de Boekfiets op pad naar scholen, peuterspeelzalen, kinderopvang, wijkcentra, ziekenhuizen, bibliotheken, speeltuinen, parken en evenementen waar zij zowel binnen als buiten kunnen voorlezen. Doel van de Boekfiets is om op een speelse en creatieve manier de taalontwikkeling van kinderen te stimuleren.

Iedere week een video met een bewegingsversje
Alleen… toen was daar corona! En dat betekent dat het even niet gaat lukken om met de Boekfiets op pad te gaan. Dat is dan ook de reden dat De Boekfiets met ingang van deze week tot aan de zomervakantie elke week een leuke video publiceert met een bewegingsversje. Zo zijn kinderen (en ouders!) in deze rare tijd toch op een leuke manier met taal bezig.

Roel, het vaste gezicht van de Boekfiets-bewegingsversjes

Boekfiets ook op Nieuws.nl binnen de regio Kennemerland
Omdat lezen niet aan gemeentegrenzen gebonden is en er alle kans bestaat dat in de toekomst De Boekfiets wellicht ook in gemeentes binnen de regio Kennemerland zijn intrede zal doen, publiceert Nieuws.nl nu ook iedere week, met ingang van zaterdag 23 mei,  een video van De Boekfiets met steeds weer een nieuw bewegingsversje voor kinderen.

Klik HIER voor meer informatie over De Boekfiets.

Reacties

Cookieinstellingen