Nu ook ‘Onder de Pannen’ in Beverwijk

Foto: Pixabay

Vanaf nu kunnen ook Beverwijkers die een kamer ‘over’ hebben, deelnemen aan het project en deze legaal verhuren aan een stadsgenoot die even zonder thuis zit.

Eind 2019 is het regionale project Onder de Pannen in Haarlem van start gegaan Onder de Pannen is een initiatief van De Regenboog Groep in samenwerking met gemeente Haarlem en woningcorporaties Pré Wonen, Ymere en Elan Wonen.

Onder de Pannen biedt economisch daklozen tijdelijk een dak boven het hoofd. De afgelopen jaren groeit de groep economisch daklozen. Dit zijn mensen die bijvoorbeeld door verlies van hun baan of door een echtscheiding tijdelijk geen onderdak hebben.

Wethouder Hanneke Niele: “Dit gaat om mensen zoals u en ik. Zij hebben een acute vraag naar woonruimte en die is schaars. Met dit project helpen wij deze mensen en zorgen we ervoor dat er wat rust is voor hen om zaken op orde te brengen en een structurele woonoplossing te vinden. Tegelijkertijd geeft het verhuurders extra inkomen en kan het om nog meer redenen heel waardevol zijn om iemand bij je in huis te hebben.”

Hoe werkt het?
Heeft u een kamer over en wilt u deze tijdelijk onderverhuren aan een stadsgenoot die zonder thuis zit? Of zit u zonder thuis? Kijk dan voor meer informatie op www.onderdepannen.nl. Samen met de Regenboog Groep wordt zorgvuldig gekeken naar een goede match tussen huurder en verhuurder. Na toestemming van verhuurder (zoals een woningcorporatie) voor deelname aan het project, wordt een huurovereenkomst getekend voor maximaal 12 maanden. De huurder bouwt geen rechten op. En voor de verhuurder geldt dat deze niet gekort wordt op uitkering of toeslagen.

Reacties

Cookieinstellingen