De Bazaar en Beelen pakken samen afvalverwerking aan

Foto: Aangeleverd

De Bazaar wil nog meer verduurzamen. Een belangrijk onderdeel van dit proces is afvalverwerking nog beter te laten verlopen. Om dit aan te pakken is een samenwerking aangegaan met Beelen. Beelen is één van de snelst groeiende recyclers en één van de belangrijkste spelers op de Nederlandse markt.

Waarom deze samenwerking
De Bazaar heeft heel bewust voor Beelen gekozen. George Zapantoulis, Algemeen Directeur De Bazaar zegt: “Bij De Bazaar kijken we steeds hoe we kunnen verduurzamen. Dit is een logische stap in dit proces . De reden dat we voor Beelen hebben gekozen is omdat zij een specifieke inzamelmethode hebben voor gescheiden afval, waardoor dit proces efficiënter en effectiever is en dus uiteindelijk ook duurzamer.”

Wouter Kluft, Account Manager Beelen licht toe: “De Bazaar wordt gezien als een belangrijke speler in de regio en we zijn trots en blij dat deze samenwerking tot stand is gekomen”.

Uitdagingen
Er waren wel wat uitdagingen om de samenwerking op te tuigen. De Bazaar is in het weekend open en Beelen werkt normaal gesproken doordeweeks. Jasper de Jong, planner bij Beelen en verantwoordelijk  voor De Bazaar, zegt daarover: “Dit proces moest natuurlijk zo duurzaam en kostenefficiënt mogelijk opgezet worden. Ik kan zeggen dat dit uitstekend gelukt is. ”

Ook de medewerkers van De Bazaar moesten een andere manier aanleren om het afval aan te leveren. Door een training en goede afstemming tussen beide partijen loopt alles inmiddels op rolletjes.

De grootste veranderingen zetten we even op een rij:

  • Het bouw- en sloopafval wordt opgehaald en gescheiden. Maar liefst 99,45% van dit afval wordt weer nuttig toegepast.
  • Voedselresten worden apart ingezameld en vervolgens gecomposteerd.
  • Voorheen werd al het afval naar 1 plek gebracht en vervolgens gescheiden. Nu staan op het hele terrein inzamelmiddelen en wordt het afval deels al op locatie gescheiden.
  • De operatie is vrijwel volledig geautomatiseerd en gedigitaliseerd. Hierdoor is de afvalverwerking en inzameling veel efficiënter, effectiever en inzichtelijk.
  • Door de digitalisering is er veel meer inzicht over het soort afval, de hoeveelheid en wanneer de container gewisseld moet worden. Dit maakt het proces efficiënt en reduceert de kosten.

Reacties