EcoBeverwijk met mobiele showroom op de Weekmarkt

Foto: Wim Meijer Fotografie

EcoBeverwijk, de nieuwe energiecoöperatie van en voor Beverwijkers organiseert op 14 oktober een unieke actie tijdens de weekmarkt van Beverwijk. Van 11 tot 16 uur kan iedereen een bezoek brengen aan de mobiele showroom op de Breestraat, waar allerlei energiebesparings- en isolatiemogelijkheden in de praktijk zijn te zien.

Om 11.15 zal wethouder H.Erol de opening verrichten. Daarmee geeft hij officieel ook een start aan het Project Duurzaam Wonen, dat in Beverwijk door de Omgevingsdienst IJmond in samenwerking met de energiecoöperatie EcoBeverwijk en Klimaatroute wordt uitgevoerd.

De showroom is te vinden ter hoogte van Breestraat 15 –31. Tussen de Wereldwinkel en de ING-bank in. Conform de richtlijnen van de overheid zijn er beschermingsmaatregelen getroffen i.v.m. het coronavirus.

Het burgerinitiatief EcoBeverwijk is afgelopen juli opgericht op initiatief van Beverwijk Duurzaam.

De energiecoaches van de coöperatie helpen inwoners om samen over verduurzaming in eigen huis te praten. Ook kan een inwoner direct aan de slag gaan met de inhoud van een gratis verstrekte energiebespaarbox. De kleine energiebesparende maatregelen uit deze box vormen de eerste stap voor  verduurzaming.

Ook op zaterdag 17 oktober tijdens het Energiecafé in de Bibliotheek aan het Kerkplein kun je in gesprek gaan met de energiecoaches of een afspraak met ze maken.  Er is dan speciale aandacht voor isoleren, ventileren en het goed instellen van je verwarming.Mobiele showroom op de Weekmarkt 14 oktober

Reacties