Zondagavond laatste landing KLM-Boeing 747-400 op Schiphol

Foto: Wim Meijer Fotografie

Aanstaande zondag valt definitief het doek van de Boeing 747-400 van de KLM. Na tientallen jaren trouwe dienst  wordt afscheid genomen van het iconische toestel. Bij mediapartner NH Nieuws kan iedereen getuige zijn van de laatste landing via een livestream.

Eigenlijk werd in maart al afscheid genomen van deze Boeings maar toen besloot de KLM om alsnog drie toestellen in de lucht te houden voor een medische luchtbrug tussen China en Schiphol. Maar zondag is ook die ‘verlenging’ dus achter de rug.

Rond 16.30 uur wordt de eerste landing verwacht, die van het toestel ‘City of Vancouver’, een 21-jaar oude Boeing 747-400 Combi. Vier uur later, rond 20.30 uur,  is dan echt de allerlaatste landing, die van de 20-jarige 747-400 Combi met de toepasselijke naam ‘Shanghai’.

Spotters niet welkom
Omdat gevreesd wordt dat de laatste landingen van de Boeings 747-400 veel spotters naar Schiphol zullen lokken heeft Burgemeester Marianne Schuurmans van Haarlemmermeer besloten om zondag de spottersplaatsen rondom Schiphol af te sluiten en spotters ook van Schiphol te weren. Rondom Schiphol zal er gehandhaafd worden door de Koninklijke Marechaussee, politie en boa’s.

Livestream bij mediapartner NH nieuws
Om de laatste landingen toch niet te hoeven missen verzorgt NH Nieuws een livestream van de laatste landing van KLM’s Boeing 747-400. De aankomst van de KL896 is live te volgen op nhnieuws.nl, op de NH app en  NH Facebookpagina en op het YouTube-kanaal van NH Airtime.

Reacties