Paul Veldt 25 jaar eigenaar van Patisserie Leek in Beverwijk

Het is alweer 25 jaar geleden dat Paul Veldt de patisserie van Dick en Gré Leek in de Beverwijkse Breestraat overnam. Een ambitieuze stap, want de producten van Leek stonden al 30 jaar lang hoog aangeschreven. Dat lat lag dus zogezegd hoog.

Maar duidelijk niet té hoog voor Paul Veldt die uit een echte banketbakkersfamilie komt. Zijn vader had een banketbakkerij op de Zijlweg in Haarlem en ook zijn opa’s hadden in het Haarlemse banketbakkerijen, terwijl nog meer familieleden in andere delen van Nederland ditzelfde ambacht uitvoerden.

In de afgelopen 25 jaar heeft Paul Veldt niet stilgezeten. Behalve dat zijn winkel is verbouwd heeft hij nu ook een ijswinkel geopend (de IJsfabrique). Daarnaast is hij ook leverancier voor de horeca. En daar ligt nu, tijdens de coronacrisis natuurlijk wel een probleem. Het betekent in feite een teruggang in productie van zo’n 50 procent. Maar met name de nieuwe ijswinkel heeft veel goedgemaakt.

IJmond Nieuws ging afgelopen week langs bij de jubilerende patisserie en sprak daar uitgebreid met Paul Veldt.

Klik op de hoofdfoto bovenaan dit bericht voor de reportage van IJmond Nieuws. Voor meer info over patisserie Leek klik op: https://gebakislekker.nl/

Reacties